Megjelent: 1 hete

Játék és csapatépítés online - nagy sikert aratott a Flinkit

A virtuális céges rendezvények egyik slágerévé vált tavaly év végén az online csapatépítést izgalmas játékkal ötvöző Flinkit. A cég most egy második - nyomozós - játékkal, új látványelemekkel és funkciókkal jelent meg magyar, angol és német nyelven. “Bebizonyosodott, hogy a játék valós vállalati igényre ad választ” - mondja Pintér Antal a fejlesztő cég vezetője.

Novemberben mutattuk be a HR Portálon a Flinkit-et, a magyar fejlesztésű online csapatépítő játékot, ami aztán az év végi céges programok egyik slágere lett. Nemcsak Magyarországon, hanem az angol verziónak köszönhetően az Egyesült Államokban, Brazíliában, Olaszországban, Németországban sőt még a Távol-Keleten is elkezdtek vele játszani vállalati csapatok. A tekintélyes Product Hunt weboldalán pedig különösen jó értékelést kapott a nemzetközi techközösségtől. “Bebizonyosodott, hogy valós igényre ad választ és nincs ilyen nemzetközi megoldás a piacon” - summázza a játék első hónapjait Pintér Antal a játékot fejlesztő cég, a Flinkit ügyvezetője. Az érdeklődés nem csökken, a koronavírus-járvány ugyanis még az oltások ellenére jó néhány hónapig jelen lesz, így a cégek továbbra is online csapatépítő és játékos megoldásokban gondolkodnak.

Mi is ez?


A flinkit story! egy online, csapatok által játszható, együttműködésre és kommunikációra épülő feladatokkal, fejtörőkkel és néhány esetben ügyességi feladatokkal felépített audiovizuális élmény, melyben a 4-5 fős teamek egymással versenyeznek. Ősszel ezzel a kerettörténettel indult: A Földet aszteroida fenyegeti, amelyet fel kell robbantani. Az indítókódokat tartalmazó táskát ellopták, amit vissza kell szerezni az emögötti összeesküvés-szálat pedig felgöngyölíteni. A játékosok ügynökök bőrébe bújnak, és így nyomozzák végig a két órát. Például a Fehér Házban titkos ajtót keresnek, a Google Street Viewben Moszkva utcáin kutatnak, Morze-jelekből fejtenek meg koordinátákat.

Februárra a repertoár egy második játékkal bővült. Ez egy New York-i pénzügyi tanácsadó cégről szól, ahol eltűnt 20 millió dollár a bankszámláról. Azt kell kinyomoznia a csapatoknak másfél óra alatt, hogy ki a tettes. Ezt a hét gyanúsított - az igazgatósági tagok - közül kell kideríteniük.

Az első játék magyarul és angolul, a második e két nyelv mellett már németül is elérhető. “Minden feladatot úgy találtunk ki, hogy a csapattagoknak össze kell dolgozni, egyedül senki sem tud végigmenni a pályán” - magyarázza Pintér Antal.

Az őszi verzióhoz képest fejlesztettek a játék megjelenésén is. Szebb, vizuálisan izgalmasabb lett a felület. Új funkciót is bevezettek: a csapatok már chatelni is tudnak egymással és látják, ki, mikor, mennyi pontot szerzett.

A Flinkit előnye, hogy helytől függetlenül játszható, csak számítógép és netkapcsolat kell hozzá. Még az egy csapatban levők is ülhetnek a saját nappalijukban és videohívásban tartják a kapcsolatot egymással.

Előny az is, hogy a hagyományos tréningekkel ellentétben nincs alapdíj, hanem résztvevőnként kell fizetni mindössze egy mozijegy árának megfelelő összeget, egészen pontosan 3000 forint + áfát személyenként. A felület teljesen önkiszolgáló: Elég a weboldalra fellépni, a kívánt létszámot megadni, majd a hitelkártyás vagy átutalásos fizetés után akár azonnal indulhat a játék.

A játék weboldala: https://flinkit.io/hu/

  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Játék és csapatépítés online - nagy sikert aratott a Flinkit

A virtuális céges rendezvények egyik slágerévé vált tavaly év végén az online csapatépítést izgalmas játékkal ötvöző Flinkit. A cég most egy... Teljes cikk

Cselekedj lokálisan, hass globálisan!

A BT-nél nem állt le a fejlesztés a járvány alatt sem - sőt! Teljes cikk

A mi cégünk már agilis! Valóban?

Mi már agilisak vagyunk! Állítja magáról számos hazai cég. De tényleg ugyanazt értjük e fogalom alatt? Teljes cikk

Kapcsolódó hírek