Megjelent: 2 éve

Játék és csapatépítés online - nagy sikert aratott a Flinkit

A virtuális céges rendezvények egyik slágerévé vált tavaly év végén az online csapatépítést izgalmas játékkal ötvöző Flinkit. A cég most egy második - nyomozós - játékkal, új látványelemekkel és funkciókkal jelent meg magyar, angol és német nyelven. “Bebizonyosodott, hogy a játék valós vállalati igényre ad választ” - mondja Pintér Antal a fejlesztő cég vezetője.

Novemberben mutattuk be a HR Portálon a Flinkit-et, a magyar fejlesztésű online csapatépítő játékot, ami aztán az év végi céges programok egyik slágere lett. Nemcsak Magyarországon, hanem az angol verziónak köszönhetően az Egyesült Államokban, Brazíliában, Olaszországban, Németországban sőt még a Távol-Keleten is elkezdtek vele játszani vállalati csapatok. A tekintélyes Product Hunt weboldalán pedig különösen jó értékelést kapott a nemzetközi techközösségtől. “Bebizonyosodott, hogy valós igényre ad választ és nincs ilyen nemzetközi megoldás a piacon” - summázza a játék első hónapjait Pintér Antal a játékot fejlesztő cég, a Flinkit ügyvezetője. Az érdeklődés nem csökken, a koronavírus-járvány ugyanis még az oltások ellenére jó néhány hónapig jelen lesz, így a cégek továbbra is online csapatépítő és játékos megoldásokban gondolkodnak.

Mi is ez?


A flinkit story! egy online, csapatok által játszható, együttműködésre és kommunikációra épülő feladatokkal, fejtörőkkel és néhány esetben ügyességi feladatokkal felépített audiovizuális élmény, melyben a 4-5 fős teamek egymással versenyeznek. Ősszel ezzel a kerettörténettel indult: A Földet aszteroida fenyegeti, amelyet fel kell robbantani. Az indítókódokat tartalmazó táskát ellopták, amit vissza kell szerezni az emögötti összeesküvés-szálat pedig felgöngyölíteni. A játékosok ügynökök bőrébe bújnak, és így nyomozzák végig a két órát. Például a Fehér Házban titkos ajtót keresnek, a Google Street Viewben Moszkva utcáin kutatnak, Morze-jelekből fejtenek meg koordinátákat.

Februárra a repertoár egy második játékkal bővült. Ez egy New York-i pénzügyi tanácsadó cégről szól, ahol eltűnt 20 millió dollár a bankszámláról. Azt kell kinyomoznia a csapatoknak másfél óra alatt, hogy ki a tettes. Ezt a hét gyanúsított - az igazgatósági tagok - közül kell kideríteniük.

Az első játék magyarul és angolul, a második e két nyelv mellett már németül is elérhető. “Minden feladatot úgy találtunk ki, hogy a csapattagoknak össze kell dolgozni, egyedül senki sem tud végigmenni a pályán” - magyarázza Pintér Antal.

Az őszi verzióhoz képest fejlesztettek a játék megjelenésén is. Szebb, vizuálisan izgalmasabb lett a felület. Új funkciót is bevezettek: a csapatok már chatelni is tudnak egymással és látják, ki, mikor, mennyi pontot szerzett.

A Flinkit előnye, hogy helytől függetlenül játszható, csak számítógép és netkapcsolat kell hozzá. Még az egy csapatban levők is ülhetnek a saját nappalijukban és videohívásban tartják a kapcsolatot egymással.

Előny az is, hogy a hagyományos tréningekkel ellentétben nincs alapdíj, hanem résztvevőnként kell fizetni mindössze egy mozijegy árának megfelelő összeget, egészen pontosan 3000 forint + áfát személyenként. A felület teljesen önkiszolgáló: Elég a weboldalra fellépni, a kívánt létszámot megadni, majd a hitelkártyás vagy átutalásos fizetés után akár azonnal indulhat a játék.

A játék weboldala: https://flinkit.io/hu/

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Közel 600 szakmabelit vonzott az első pécsi HR Fest by Viapan

Idén első alkalommal rendezték meg Pécsett a HR Festet, hazánk legnagyobb HR-eseket megmozgató szakmai eseménysorozatát. A Viapan által főtámogatott... Teljes cikk

Mennyi ideig tart egy vendégmunkás toborzása és munkába állása?

Az időzítés jelentősége a vendégmunkások behívása esetén. Teljes cikk

XII. VEZETŐI BEST PRACTICE FÓRUM - Konferencia, Április 28. - Szervezeti kommunikáció, motiváció

Idén is megrendezésre kerül a Kvalikon Kft. szervezésében és a HR Portál támogatásával a Vezetői Best Practice Fórum. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek