Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Kancellárok a szakképző centrumok élén

Értékes szaktudást adna a fiatalok kezébe a kormány, ezért is fontos, hogy a szakképző centrumok a lehető leghatékonyabban és eredményesebben működjenek - mondta a Magyar Időknek az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

images

Pölöskei Gáborné hozzátette, hogy a szakképzési centrumok 2015. évi kialakításakor a fő szempont a szakképzési feladatok hatékonyabb ellátása volt. Három év után szerinte elmondható, hogy a centrumok megfelelnek a három éve megfogalmazott elvárásoknak, a struktúra stabil működést biztosít.

A szakképzésért felelős államtitkár beszélt arról is a lapnak, hogy egyre összetettebb a centrumok szakmai tevékenysége, ami menedzserszemléletű gazdálkodást igényel. Ez pedig az erre a feladatra kiválasztott, felkészült kancellárokon keresztül valósítható meg szerinte. Pölöskei Gáborné szerint ez a rendszer a felsőoktatásban is bevált, stabilabb és átláthatóbb lett az intézmények működése, megszűnt a pazarlás, több fejlesztés kezdődött.

Pölöskeiné elmondta: a kancellár fő tevékenysége a szakmai feladatok gazdasági eszközökkel történő támogatása, az intézmény menedzserszemléletű működtetése. Hozzátette, hogy az elvárást a pozíció betöltéséhez szükséges jogszabályi feltételek is egyértelműen megfogalmazzák. - A kancellári rendszer bevezetése a szakképzési centrumok szélesedő szerepköre mellett garan­ciát jelent a közpénzekkel való felelős, hatékony, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra az intézményekben - tette hozzá Pölöskei Gáborné.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munka-társakból hisztis fogyasztók: mit tehetnek a műszakvezetők és a HR?

A munkáltatók az utóbbi időben egyfajta igénykielégítési versenybe kerültek, túlságosan kiszolgálják a munkavállalók igényeit. A munkavállaló... Teljes cikk

Ez a tíz legnépszerűbb szakma

Az Eduline összefoglalta, mit választottak a szakközépiskolákba felvételizők. Teljes cikk

Muaythai képzésen vesznek részt a magyar katonák

A többnapos képzés hivatalos megnyitója szerdán volt Budapesten, a zuglói Thai Box Akadémián. Lippai Péter kiképzési csoportfőnök-helyettes azt... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár