Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Kétezer munkavállaló szerzett szakképesítést

Közel kétezren szerezhettek szakképesítést Békés-megyében a EU Regionális Operatív Programjának keretében. A legnépszerűbb tanfolyam a villanyszerelői és az autószerelői volt. A tervek szerint a projektnek 2007 végégig kellett volna tartania, ám elképzelhető: forráshiány miatt nem folytatódhat a program - írja a Világgazdaság.

images

Juhos János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési bizottságának elnöke arról tájékoztatta a napilapot: összesen kétezer fő részére tartottak 30-120 órás tanfolyamokat a piacon keresett - például a könnyű - és nehézgépkezelő, eladó- szakmákban. A ROP keretében számos mesterképzés is zajlott: így tavaly 66-an, idén pedig közel 100-an jelentkeztek a továbbképzésekre, például a gázvezeték- és gázkészülék-szerelői, kőműves-, karosszérialakatos-, pék-, villanyszerelői és a kozmetikusszakmákban.

Az elmúlt évben a gázszerelői, az idén a villany- és autószerelői kurzus volt a legnépszerűbb. A kamarai szakember aggódik amiatt, hogy forráshiány miatt vége szakadhat a képzési sikersorozatnak: a szakképzési programok többségét ugyanis csak mostanában kezdték felfedezni a vállalkozók és a munkaadók.

Follow hrportal_hu on Twitter