Megjelent: 4 éve

Marokkó, a kelet kapuja

Marokkó egy páratlan csoda, történelmi és kulturális kavalkáddal fűszerezve. Afrika különleges szelete ez az ország, mindegyik közül talán a legsokszínűbb. Királyi városok, nyüzsgő bazárok, mesebeli partok, az Atlasz-hegység egekbe meredő délceg csúcsai, és a titokzatos sivatagi világ várja az idelátogatni vágyó kíváncsi utazókat.

A Kelet-kapuja

A Marokkói Királyság után kutakodva máris megpillanthatjuk az Afrika gallérján elterülő országot a térképen. A legnyugatibb muszlim államként a „Kelet kapujának” is nevezik. Történelméből fakadóan számos kultúra olvasztótégelyévé vált az ország, köszönhetően az őslakos berber népeknek, majd a hódító araboknak és természetesen Európa közelségének is.

Az Ezeregy éjszaka meséit idéző Marokkó tengernyi kalandot kínál. Ki ne szeretne a hűvös október végi napokból egy kellemesen meleg klímájú világba csöppenni, ahol az elsődleges cél a felfedezés, és a helyi kultúra megismerése lesz? A Wanderwell jóvoltából most ezt bárki megteheti.

Királyi városokA varázslatos szépségű, királyi Marrakesh város központja minden este egy nyüzsgő forgataggá alakul, ahol lépten nyomon mutatványosokba, mesemondókba botlik az ember fia, lánya. Senki ne lepődjön meg a levágott, és kifüggesztett kecskefejek láttán, itt ez teljesen természetes, hiszen ezzel is a húsárú frissességét igyekeznek kifejezni a hentesek.

Casablanca összképe igen változatos, hiszen a franciák tervezték, de épületeinek stílusában spanyol és marokkói jegyek is megfigyelhetők. Látnivalói közül a szó szoros értelmében kiemelkedik a II. Hasszán Nagymecset a maga 210 méteres magasságával. A mecset százezer hívő befogadására alkalmas.

Az Atlanti-óceán parti Rabat, egyben az ország fővárosa is, bővelkedik
látnivalókban. Érdemes megnézni a Királyi Palotát és az azt körülölelő városrészt, ahol a házak egytől-egyig kék-fehér színre festettek, ennélfogva igazán egyedi és különleges hangulatot árasztanak magukból.

Marokkó legidősebb királyi városa Fez, mely az Iszlám Egyetemnek köszönhetően sokáig az ország szellemi és kulturális központja volt. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. A város híres cserzőműhelyeiről, melyek meglátogatásával maradandó élményben lesz részünk.

Természeti látnivalókAz Észak-Afrikán át húzódó Atlasz-hegység mintegy 2400 km hosszan húzódik Marokkó, Algéria és Tunézia területén. Legmagasabb pontja a Toukbal, mely 4167 méter magas. Páratlan látványt nyújt a Todra-szurdok, melynek vöröses sziklafalai vonzzák az extrém sportokat kedvelőket.

A Szahara dűnéi elképesztő látványban részesítik az utazót, maradandó, örök élményben lehet része azoknak, akik innen, a dűnék tetejéről kísérik a nyugovóra térő Napot.

Foglald le marokkói utad a WanderWellnél, és élvezd az aktív kikapcsolódást!
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter