Megjelent: 5 éve

Marokkó, a kelet kapuja

Marokkó egy páratlan csoda, történelmi és kulturális kavalkáddal fűszerezve. Afrika különleges szelete ez az ország, mindegyik közül talán a legsokszínűbb. Királyi városok, nyüzsgő bazárok, mesebeli partok, az Atlasz-hegység egekbe meredő délceg csúcsai, és a titokzatos sivatagi világ várja az idelátogatni vágyó kíváncsi utazókat.

A Kelet-kapuja

A Marokkói Királyság után kutakodva máris megpillanthatjuk az Afrika gallérján elterülő országot a térképen. A legnyugatibb muszlim államként a „Kelet kapujának” is nevezik. Történelméből fakadóan számos kultúra olvasztótégelyévé vált az ország, köszönhetően az őslakos berber népeknek, majd a hódító araboknak és természetesen Európa közelségének is.

Az Ezeregy éjszaka meséit idéző Marokkó tengernyi kalandot kínál. Ki ne szeretne a hűvös október végi napokból egy kellemesen meleg klímájú világba csöppenni, ahol az elsődleges cél a felfedezés, és a helyi kultúra megismerése lesz? A Wanderwell jóvoltából most ezt bárki megteheti.

Királyi városokA varázslatos szépségű, királyi Marrakesh város központja minden este egy nyüzsgő forgataggá alakul, ahol lépten nyomon mutatványosokba, mesemondókba botlik az ember fia, lánya. Senki ne lepődjön meg a levágott, és kifüggesztett kecskefejek láttán, itt ez teljesen természetes, hiszen ezzel is a húsárú frissességét igyekeznek kifejezni a hentesek.

Casablanca összképe igen változatos, hiszen a franciák tervezték, de épületeinek stílusában spanyol és marokkói jegyek is megfigyelhetők. Látnivalói közül a szó szoros értelmében kiemelkedik a II. Hasszán Nagymecset a maga 210 méteres magasságával. A mecset százezer hívő befogadására alkalmas.

Az Atlanti-óceán parti Rabat, egyben az ország fővárosa is, bővelkedik
látnivalókban. Érdemes megnézni a Királyi Palotát és az azt körülölelő városrészt, ahol a házak egytől-egyig kék-fehér színre festettek, ennélfogva igazán egyedi és különleges hangulatot árasztanak magukból.

Marokkó legidősebb királyi városa Fez, mely az Iszlám Egyetemnek köszönhetően sokáig az ország szellemi és kulturális központja volt. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. A város híres cserzőműhelyeiről, melyek meglátogatásával maradandó élményben lesz részünk.

Természeti látnivalókAz Észak-Afrikán át húzódó Atlasz-hegység mintegy 2400 km hosszan húzódik Marokkó, Algéria és Tunézia területén. Legmagasabb pontja a Toukbal, mely 4167 méter magas. Páratlan látványt nyújt a Todra-szurdok, melynek vöröses sziklafalai vonzzák az extrém sportokat kedvelőket.

A Szahara dűnéi elképesztő látványban részesítik az utazót, maradandó, örök élményben lehet része azoknak, akik innen, a dűnék tetejéről kísérik a nyugovóra térő Napot.

Foglald le marokkói utad a WanderWellnél, és élvezd az aktív kikapcsolódást!
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nápoly környékén a maffiánál landoltak az állástalanoknak szánt támogatások

Több mint kétezer ember ellen indítottak eljárást csak Nápoly térségében, miután kiderült, hogy a helyi bűnszervezet, a camorra tagjai, valamint... Teljes cikk

75 évig dolgozott ugyanannál a cégnél, 90 évesen ment nyugdíjba

1946-ban sétált be a Vauxhall gyárába Bryan Webb, ahol megkérdezte, hogy akad-e valami munka. Tanoncként kezdett dolgozni a cégnél, majd 75 év után... Teljes cikk

Felmondtak a világ egyetlen hivatalos varázslójának

A varázsló már 1998-óta dolgozott az új-zélandi Christchurch városának, évi 10 000 dolláros fizetésért. Amiért cserébe varázslatokat és... Teljes cikk