Megjelent: 3 éve

Marokkó, a kelet kapuja

Marokkó egy páratlan csoda, történelmi és kulturális kavalkáddal fűszerezve. Afrika különleges szelete ez az ország, mindegyik közül talán a legsokszínűbb. Királyi városok, nyüzsgő bazárok, mesebeli partok, az Atlasz-hegység egekbe meredő délceg csúcsai, és a titokzatos sivatagi világ várja az idelátogatni vágyó kíváncsi utazókat.

A Kelet-kapuja

A Marokkói Királyság után kutakodva máris megpillanthatjuk az Afrika gallérján elterülő országot a térképen. A legnyugatibb muszlim államként a „Kelet kapujának” is nevezik. Történelméből fakadóan számos kultúra olvasztótégelyévé vált az ország, köszönhetően az őslakos berber népeknek, majd a hódító araboknak és természetesen Európa közelségének is.

Az Ezeregy éjszaka meséit idéző Marokkó tengernyi kalandot kínál. Ki ne szeretne a hűvös október végi napokból egy kellemesen meleg klímájú világba csöppenni, ahol az elsődleges cél a felfedezés, és a helyi kultúra megismerése lesz? A Wanderwell jóvoltából most ezt bárki megteheti.

Királyi városok

A varázslatos szépségű, királyi Marrakesh város központja minden este egy nyüzsgő forgataggá alakul, ahol lépten nyomon mutatványosokba, mesemondókba botlik az ember fia, lánya. Senki ne lepődjön meg a levágott, és kifüggesztett kecskefejek láttán, itt ez teljesen természetes, hiszen ezzel is a húsárú frissességét igyekeznek kifejezni a hentesek.

Casablanca összképe igen változatos, hiszen a franciák tervezték, de épületeinek stílusában spanyol és marokkói jegyek is megfigyelhetők. Látnivalói közül a szó szoros értelmében kiemelkedik a II. Hasszán Nagymecset a maga 210 méteres magasságával. A mecset százezer hívő befogadására alkalmas.

Az Atlanti-óceán parti Rabat, egyben az ország fővárosa is, bővelkedik
látnivalókban. Érdemes megnézni a Királyi Palotát és az azt körülölelő városrészt, ahol a házak egytől-egyig kék-fehér színre festettek, ennélfogva igazán egyedi és különleges hangulatot árasztanak magukból.

Marokkó legidősebb királyi városa Fez, mely az Iszlám Egyetemnek köszönhetően sokáig az ország szellemi és kulturális központja volt. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. A város híres cserzőműhelyeiről, melyek meglátogatásával maradandó élményben lesz részünk.

Természeti látnivalók

Az Észak-Afrikán át húzódó Atlasz-hegység mintegy 2400 km hosszan húzódik Marokkó, Algéria és Tunézia területén. Legmagasabb pontja a Toukbal, mely 4167 méter magas. Páratlan látványt nyújt a Todra-szurdok, melynek vöröses sziklafalai vonzzák az extrém sportokat kedvelőket.

A Szahara dűnéi elképesztő látványban részesítik az utazót, maradandó, örök élményben lehet része azoknak, akik innen, a dűnék tetejéről kísérik a nyugovóra térő Napot.

Foglald le marokkói utad a WanderWellnél, és élvezd az aktív kikapcsolódást!
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter