Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Megújul a szociális ágazat képzési programja

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) uniós forrásból 12 milliárd forintot szánnak erre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

images

images

Czibere Károly A szociális humán erőforrás fejlesztése című projekt nyitókonferenciáján elmondta, a program végrehajtása ezen a héten indul, elkezdődnek az első továbbképzések.

A projekt célja, hogy visszaadják a szakma rangját, elősegítsék a munkatársak megbecsülését és önbecsülését, valamint biztosítsák a szakmai megújulás lehetőségét, az innovációt és a perspektívát az ágazatban dolgozóknak - tette hozzá az államtitkár.

Czibere Károly arról beszélt, hogy a szociális ellátás jelenlegi keretei már nem ugyanazok, mint a 20-30 évvel ezelőttiek, az utóbbi években jelentős újdonságokat - például fogyatékossággal élők támogatott lakhatása, tanoda program, Biztos Kezdet Gyerekházak - vezettek be, amelyeket ismerniük kell a szakmában dolgozóknak.

A projekttel kapcsolatban az államtitkár fontosnak nevezte az európai uniós támogatási időszak vége utáni fenntarthatóságot, ennek érdekében már dolgoznak azon, hogy a költségvetésből 2020 után is finanszírozni tudják a képzéseket.

Elmondta, hogy nemcsak a humán tőke képzése, hanem a megtartása és a megbecsülése is fontos. Kiemelte, hogy ennek egyik eleme a béremelés. Ennek köszönhetően az elmúlt három évben 20-22 százalékkal emelkedtek a fizetések, a következő két évben pedig további 30-33 százalékkal nőnek majd a bérek.

A béremelésen túl szükség van az erkölcsi megbecsülésre is, ezt szolgálja például a szociális munka napjának - november 12. - munkaszüneti nappá nyilvánítása - tette hozzá az államtitkár.

MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter