Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Mennyit keresnek az állam- és kormányfők?

Donald Trump leendő amerikai elnök 1 dollárért vállalja a hivatal betöltését. De mennyit keresnek a többiek, állam- és kormányfők? Erről készített összeállítást az Index.

Az amerikai elnökválasztást megnyerő Donald Trump, amerikai milliárdos számára nem nagy áldozat évi 400 ezer dollárról lemondani.

A szingapúri miniszterelnök, de a miniszterei is többet visznek haza, mint az amerikai elnök. Lee Hszien Lung az amerikai elnök fizetésének több mint négyszeresét keresi (havi majdnem 40 millió forintot). De többet kap az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöke is bár itt a különbség már nem olyan szembeötlő. Hiszen mindannyian havi szinten 9,3-9,7 millió forintnak megfelelő fizetést visznek haza a 2015-ös adatok szerint.

Kevesebbet keres - havi 5 millió forintnak megfelelő összeg körül - Angela Merkel, keresett David Cameron. Csak majd 3 millió forint körüli összeget kap Vlagyimir Putyin, Orbán Vikotr pedig 1,75 millió forintot.

Index
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkenhet az szja

A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat... Teljes cikk

Nem emelkedik a bírák fizetése

A költségvetési bizottság múlt heti, a 2020-as büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslata szerint csökken a bíróságok személyi... Teljes cikk

Béremelés jöhet a vasútnál

Az ősszel több évre szóló keresetrendezésről dönthetnek az állami cégeknél - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk