Megjelent: 3 éve

Miből választhatnak a HR-esek? - Szakirányú továbbképzések a Corvinuson!

A Budapesti Corvinus Egyetem felnőttképzési kínálatában évek óta két HR-eseknek szólót is találhatunk: a Humánmenedzsmentet és a HR Business Partnert. A két képzési program közötti választáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik éppen HR-es szakmai továbbképzést keresnek.

Az idén hatodik évfolyamával induló HR Business Partner Program a Financial Times nemzetközi felsőoktatási rangsorában előkelő helyet elfoglaló Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés-Szervezés mesterprogramjának oktatói és a hazai szervezetfejlesztési piac meghatározó szereplői, a Flow Csoport és az OD Partner stratégiai szövetségében valósul meg.A program kimondott célja, hogy a legjobb hazai és nemzetközi HR felsővezetői gyakorlatot tegye elérhetővé a jelentkezők számára. A képzés során szeretnénk egy felkészült, a legjobb gyakorlatokat megvalósító, egymástól is tanuló HR közösséget létrehozni, akik alakítják a magyarországi HR szakmai sztenderdjeit. Nem közvetlenül és kizárólag HR Business Partner szervezeti pozíciót betöltők képzése a cél, hanem általában a partneri HR szerepvállalás támogatása az üzleti vezetőkkel, a HR szervezeten belül és külső partnerekkel. E cél elérése érdekében a képzés során támogatjuk a résztvevők üzleti és stratégiai ismereteit, szakmai önismeretének fejlesztését, HR szakmai és együttműködési kompetenciáik erősítését, és arra is bátorítjuk őket, hogy tudatosan keressék a magasabb szintű felelősségvállalás és értékteremtés lehetőségeit szervezetükön belül és tágabb társadalmi környezetükben.

A közösség a képzési időn túl (és alatt) egy Alumni szervezet keretén belül is kapcsolódik egymással. Az eddigi öt évfolyamból és a program oktatóiból álló közel 100 fős szervezet évente két alkalommal tart szakmai programokat és egy zárt Facebook csoport segítségével folyamatos információ-megosztási lehetőséget biztosít tagjainak álláslehetőségekről, szakmai programokról, legfrissebb kutatási eredményekről stb.

A Humánmenedzsment Program oktatási filozófiáját tekintve erőteljesebben támaszkodik a hagyományos ismeretátadásra és tudásmegosztásra építő oktatási módszertanokra, mint például prezentációk, esettanulmányok és gyakorlati jellegű csoportos órai és órán kívüli feladatok. Bár régebbi hagyományokkal bír, az eddigi 17 év alatt folyamatosan megújuló tantárgyi kínálat jellemezte. Az elmúlt években például olyan új tárgyak jelentek meg, mint a diverzitásmenedzsment, a gender issues, munkahelyi szocializáció és orientáció, munkahelyi stressz és szervezeti intervenciók vagy a kiválasztási és fejlesztési központok. Az oktatók fele jelentős vállalati HR-es és fejlesztői, tréneri vagy tanácsadói tapasztalatokkal bír, a másik fele pedig a Budapesti Corvinus Egyetem kutatói-oktatói hátterű, nemzetközileg is elismert szakemberei közül kerül ki.

A két képzési program közül az oktatási és fejlesztési módszerek eltérő hangsúlyai mellett a hallgatók képzési igényei alapján érdemes választani. A Humánmenedzsment képzésre alapvetően felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket várunk, akik nem feltétlenül rendelkeznek emberierőforrás-menedzsment illetve vezetői/üzleti-szervezeti tapasztalattal (bár néhány év operatív HR-es tapasztalat mindenképpen előnyt jelent). Szintén előnyös, ha munkavállalóként bizonyos rálátással bírnak az alapvető HR rendszerek működésére. A résztvevők sokszínűsége sokirányú tapasztalat-átadási lehetőséget jelent a gyakran bölcsész, mérnök, jogász és közgazdász első diplomával rendelkező hallgatók körében. Az oktatás alapvetően szombati napokon történik. A program szakdolgozattal zárul, a diploma és a képzés az operatív támogató HR-es szerep tudatosabb kialakításában, gazdagításában igyekszik elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

A munka mellett elvégezhető, szintén az egyetem által kiadott diplomával elismert HR Business Partner szakirányú továbbképzésbe elsősorban legalább 3-5 év tapasztalattal rendelkező HR-eseket, illetve fejlettebb HR tevékenységgel jellemezhető szervezetekben vezetői munkaköröket betöltő jelentkezőket várunk, akik szeretnének még jobb vezetőkké válni vagy érdeklődnek egy HR-es karrierváltás iránt. Az órák az oktatási időszakban két-három heti gyakorisággal péntek délutánonként és szombaton vannak, intenzív oktatási blokkok, ill. tréning-jellegű keretek között. Ez a program is egy gyakorlati HR témára irányuló szakdolgozattal zárul.

A HR Business Partner képzés részletes ismertetője (az idei évre érvényes időpontokkal) a következő linkről tölthető le (http://www.flowcsoport.hu/openprograms), illetve mindkét program leírása megtalálható a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján, ahol további szakirányú továbbképzéseinkről (Mérnök-, Jogász-, Orvos- és Gyógyszerész-közgazdász; Energia-gazdálkodási menedzser; Informatikai Menedzsment; Beszerzési Menedzsment; Nemzetközi disztribúció; Lean vezetés; Logisztikai és ellátási lánc menedzsment; Közbeszerzési menedzser; Termék és márkamenedzser; Projektmenedzsment; Üzleti adatelemző; Vállalatvezetői kommunikációs menedzser) is naprakész információk találhatók.

A HR Business Partner ill. Humánmenedzsment programokkal kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak a képzések szakmai vezetőjéhez (Dr. Takács Sándor, tanszékvezető egyetemi docens, e-mail: sandor.takacs@uni-corvinus.hu, mobil: 20-9463-818). Az idén ősszel induló programokra július közepéig fogadunk jelentkezőket.

Ha valaki még ezután sem tudna dönteni, 2017. június 20-án este a HR Business Partner program iránt érdeklődőknek egy kötetlen beszélgetést szervezünk az OD Partner irodájában, ahol a program szakmai vezetőivel, jelenlegi és korábbi hallgatóival személyesen is találkozhatnak. Kérjük, hogy részvételi szándékát június 15-ig jelezze az alábbi emailcímen: sandor.takacs@uni-corvinus.hu.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Visszarendeződés, vagy átrendeződés? A munkaerő-kölcsönzés szerepe

A koronavírus okozta világjárvány hatására tömeges elbocsátásokba kezdtek a cégek a világ minden táján, hiszen a válság minden piaci területre... Teljes cikk

KARITATÍV PROGRAMLEHETŐSÉG

Segítsünk együtt és köszönjük meg orvosaink, ápolóink kemény munkáját néhány szabad óránk hasznos eltöltésével! Teljes cikk

Harmadával nőhet a fizetésképtelenné váló cégek száma a válság hatására

Nyilvánvaló, hogy a koronavírus jelentősen hat a Magyarországon működő vállalatok fizetőképességére. Ennek mértékéről azonban számottevő... Teljes cikk