kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Mikor válik szükségessé az ablakcsere otthonunkban?

Az ablakcserének számos oka lehet az életünk során. Legyen szó akár otthoni felújításról, energiatakarékosságról vagy egy esetleges kár megszüntetéséről, az ablakok cseréje idővel elkerülhetetlenné válhat. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában!

Innen tudhatjuk, ha eljött a csere ideje

Az ablakcsere számos tényezőtől függ. Egyértelmű például, mi a dolgunk, hogyha az ablakok tönkrementek: azaz nem zárhatók vagy nem nyithatóak ki könnyen. Hiszen az ilyen ablakok veszélyt jelenthetnek nemcsak otthonunk biztonságára, de fűtésszámlánkra nézve is – a hőt ugyanis kevésbé tartják benn. Az ablakcsere így lehetőséget nyújt arra, hogy nyílászáróinkat magasabb energiahatékonyságúakkal váltsuk ki, csökkentve így az energiaköltségeinken.

Ha pedig a zajszennyezés jelent számunkra problémát – például forgalmas közút vagy zajos szomszédok mellett élünk –, az ablakcsere segíthet a zajszigetelés javításában. A modern ablakok hatékonyabban szigetelik a zajt, így kellemesebbé tehetik a lakóteret.

Legyen bármelyik is a helyzet, az ablakcsere garanciával, melyet a Thermo-lak biztosít, egy kockázatmentes alternatíva nyílászáróink modernizálására. Egy ingyenes helyszíni felmérés után, bontással vagy bontás nélkül kicserélik ablakunkat – gyorsan, szakszerűen és tisztán.

Mikor válik szükségessé az ablakcsere otthonunkban?
 

Mire cseréljünk? A különböző ablaktípusok és tulajdonságaik

Az ablakok számos formában és anyagban elérhetők, így a bőség zavarában könnyű elvesznünk. A leggyakoribb ablaktípusok a következők:

  • Egytáblás ablakok: ezek a hagyományos ablakok egyszerű kialakításúak, egyetlen üveglappal rendelkeznek. Ez a típus kevésbé hatékony az energiatakarékosság szempontjából, de könnyen karbantartható és viszonylag olcsó.
  • Két- vagy többrétegű üvegezésű ablakok: e két vagy több üveglappal rendelkező nyílászárók, között légkamrák találhatók. Ez a konstrukció csökkenti a hő átjutását, ezáltal segítve az energiahatékonyságot. Sőt, még a zajt is jobban szigetelik.
  • Műanyag ablakok: ez egy egyre népszerűbb nyílászárótípus, hiszen könnyű, strapabíró és jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett könnyen tisztítható karbantartható.
  • Fából készült ablakok: bár egy rendkívül elegáns, kortalan választásnak számítanak, idővel komoly karbantartást igényelnek. Rendszeres festést vagy lakkozás nélkül nem tudják megőrizni sokáig szépségüket és tartósságukat.

Az új ablakok jelentősége

Az új ablakok frissebb megjelenést kölcsönözhetnek otthonunknak és növelhetik annak értékét. Hiszen egyszerre varázsolják lakásunkat kényelmesebbé, energiatakarékosabbá és csendesebbé.

Ezért is fontos, hogy gondosan válasszuk ki régi nyílászáróink utódait, a méretbeli, a típusbeli és anyagbeli preferenciánk mentén. Így nemcsak az esetleges, későbbi vevőink élvezhetik majd a lakásban töltött időt, de mi magunk is – akár hosszú évtizedekig.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek