Megjelent: 5 éve

Munkát találhatnak a bezáró Tescók dolgozói

Megkezdte az egyeztetéseket a cég és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az 500 bejelentett elbocsájtásra váró dolgozó ügyében. Várhatóan a Tesco más üzleteiben vagy a környék kereskedelmi egységeiben kaphatnak munkát, írja a Világgazdaság.

"Az alkalmazottak 60-70 százaléka állást fog kapni az áruházbezárások után, a Tesco és szövetségünk szinte személyre szabottan keresi a lehetőségeket az érintett településeken." - mondta el a lapnak Sáling József a KASZ elnöke.

Mi is segítünk az elbocsátott dolgozóknak: ha ide kattint, olyan önéletrajz mintákat talál, melyek kereskedelemben dolgozóknak alkalmasak új állás megpályázására.


Van, amelyik városban, ahol több Tesco működik ott egy másik áruházban kaphatnak munkát vagy a cég valamelyik raktárában, valamint a jogszabályban meghatározottnál bővebb juttatásokat igyekeznek azoknak is biztosítani, akiket nem tudnak tovább foglalkoztatni.

A KASZ az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytatott a vasárnapi zárva tartás által érintett 7 multinacionális lánccal, és szerintük nem várható több csoportos létszámleépítés. Gaskó István a Liga szakszervezetek elnöke azonban másképp látja. Szerinte 25-30 ezer munkahely fog megszűnni, nem beszélve a kapcsolódó kiszolgáló tevékenységekről.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter