kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

Ötletek kertészkedéshez: hogyan kezdj neki?

Te is szeretnél néha valamilyen kreatív tevékenységet végezni, kint lenni a kertben, netán egy kicsit feltöltődni a növények közelében, de nem tudod, hogy kezdj hozzá? Milyen szerszámokra, kiegészítőkre van szükség, és mit is érdemes csinálni tulajdonképpen? Ne aggódj, segítünk!

Ötletek kertészkedéshez: hogyan kezdj neki?
 

Hogyan kezdjünk neki a kertészkedésnek, növényápolásnak?

Nos, nagyon egyszerű a feladat, egyáltalán nem kell azonnal mindenbe belefogni, csak szépen lassan, fokozatosan. Érdemes először is böngészni a netet, és elolvasni pár hasznos jó tanácsot a Hírleső újság Kert témakörében, mert itt nagyon praktikus dolgokat találunk.

Ezen az oldalon rövid, pozitív hírek vannak az élet több területéről is, amelyek remek kiindulópontot biztosítanak, bármibe is akarsz kezdeni. A Kert kategóriában például olvashatsz arról, hogyan célszerű füvesíteni, milyen növényeket érdemes az ablakba tenni dekorációnak, de akár arról is, hogyan kertészkedhetsz fenntarthatóan.

Mind igen érdekes téma, amely arra sarkallhat, hogy te magad is nekifogj a növényültetésnek, a virágápolásnak, netán magának a füvesítésnek is! Hidd el, kertészkedni egy remek kikapcsolódás, amellyel levezethető a stressz, hiszen minden tevékenység eltereli a gondolatokat. Közben pedig mozogsz is, élvezed a friss levegőt, a bőrödet melengeti a nap. Kell ennél több a lelki békéhez?

Ültess különleges virágokat!

Köztudott, hogy a zöld növények látványa mennyi plusz energiát biztosít, ezért nem véletlen, hogy az irodákban is gyakran találunk kaspóban növényeket, amelyet rendszeresen locsolnak is a munkatársak.

Ám, ha te valami különlegesebbre vágysz, és otthonodat szeretnéd díszíteni, szerezz be sivatagi növényeket: kaktuszokat, pozsgásokat, és ültesd ezeket különböző cserepekbe, kaspókba, ládikákba.

Hidd el, hamar egy csodás kis kerted lesz így az ablakban, ahol ezek a növények egész éven át pompázni fognak. Mivel jól tűrik a szárazságot, és a napfény sem árt nekik, nem lesz velük különösebb gondod, így kezdő virágápolóként ez lesz a tökéletes választás.

Egy idő után megszokod, hogy vannak növényeid, és később már olyan virágokat is beszerezhetsz, amelyek nagyobb odafigyelést igényelnek. Így szépen lassan kialakíthatsz mindegyik szobában egy helyet, ahol a természet látványa örömmel tölt majd el.

Tanácsok kezdő kertészeknek

Ha családi házban élsz, akkor ott érdemes elkezdeni kertészkedni. Ha nincs ebben gyakorlatod, akkor jó, ha utánaolvasol a témának, sok cikket fogsz találni. A szakértők azt javasolják, hogy először olyan növények ültetésével kezdj, mint a paradicsom vagy a paprika, retek: ezek nem igényelnek nagy törődést.

A kezdeti sikerélmények után pedig más növényekkel is próbálkozhatsz. Fenntartható módon gazdálkodj: készíts például házi komposztot a megmaradt ételekből, krumpli- és hagymahéjból. Ha csak lehet, esővizet használj az öntözéshez.

Kertészkedni jó móka: fejleszti a kreativitást, a türelmet, csökkenti a stresszt – és nem utolsósorban meg is térül a befektetett idő és energia a friss gyümölcsök, zöldségek formájában.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek