Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Sírva búcsúztak a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet munkatársai

Közel 200 ember veszítheti el a munkáját a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárásával. Továbbra is bíznak benne, hogy együtt maradhatnak a szerkesztőségek - számol be róla az RTL Híradó.

A jó hangulatú műsor után, éjfélkor sírva fakadtak a munkatársak, amikor elhallgatott a Lánchíd Rádió. Érzelmes címlappal búcsúzott a Magyar Nemzet is, Pethő Tibor az alapító dédunokája azt írta, nem búcsúznak és elhallgatni sem fognak.

Az újságírók kedden tudták meg, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos nem finanszírozza tovább a lapot. Az újság két szerkesztője, B. Molnár László és Bodac Péter az RTL-nek úgy nyilatkozott ennyi síró és könnyeit nyelő embert még nem látott.

A lap korábban milliárdos bevételre tett szert minden évben, főleg az állami hirdetésekből, de ez elmaradt mióta Simicska és Orbán viszonya megromlott. A 2012-es 752 milliós nyereségből, 2016-ban már 762 milliós veszteség lett.

György Péter megerősítette, hogy Schmidt Mária fia, az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter bejelentette vásárlási szándékát. De részleteket egyelőre nem tudnak, Ungár annyit kért tőlük, hogy ameddig lehet maradjon együtt a szerkesztőség.

RTL Híradó
Follow hrportal_hu on Twitter