Megjelent: 4 hónapja

Támogatásra pályázhatnak az ukránokat foglalkoztatók

Az a munkaadó jogosult állami támogatásra, aki ukrán állampolgárt foglalkoztat 2022. február 24-én vagy azt követően Magyarország területén, legalább heti húsz órában.

images

images

Az Ukrajnából a háború miatt Magyarországra menekült emberek munkavállalását támogató intézkedésről döntött a kormány – írja a Telex.

A feltételeknek megfelelő munkaadó állami támogatásra jogosult, ha ukrán állampolgárt foglalkoztat munkavállalóként 2022. február 24-én vagy azt követően Magyarország területén határozott vagy határozatlan időre, legalább heti húsz órában.

A támogatást havonta, utólag folyósítják, és az összeget a munkaadó a munkavállaló lakhatási és utazási költségeinek biztosítására köteles fordítani.

A támogatás mértéke munkavállalónként, havonta a munkavállaló lakhatási és utazási költségének 50%-a, de nem haladhatja meg a munkavállalónként járó legfeljebb 60 000 forintnak és a munkavállalóval egy közös háztartásban élő kiskorú gyermekek után gyerekenként járó további 12 000 forintnak az összegét.

Ha a kiskorú gyerek mindkét szülője azonos munkaadó munkavállalója, akkor a munkaadó a gyerek után járó támogatásra csak egy munkavállaló szülő esetén jogosult. A lakhatási és utazási költségnek támogatással nem biztosított részét a munkaadó és a munkavállaló 50-50%-ban viseli.

A támogatást külön kérelmezni kell, az a gazdasági társaság jogosult rá, amely Magyarország területén székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkezik, megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok feltételeinek, és nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, ellene jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.

A kérelmet a munkaadó a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétett formanyomtatványon, elektronikus úton nyújthatja be, a hivatal 8 napon belül bírálja el a kérvényt.

A munkaadó a támogatás igénybevételével vállalja, hogy ukrán amíg dolgozójának fennáll a jogviszonya, végig gondoskodik a munkavállaló (valamint szükség esetén annak kiskorú gyereke) szálláshelyének biztosításáról és szervezett körülmények között garantálja a munkába járást.

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Leszázalékolás kategóriák

A megváltozott munkaképességű személyeket a rehabilitációs hatóság komplex minősítési vizsgálatnak veti alá. Ezen vizsgálat eredményétől... Teljes cikk

Megtalálták az ellenszert a munkaerőhiányra a nyomdaiparban

A napokban adták át Debrecenben az Alföldi Nyomda Zrt. új gyakorlati tanműhelyét, amely fontos mérföldkő a jókora munkaerőhiánnyal küzdő... Teljes cikk

Drasztikusan visszaesett a minimálbérrel trükköző munkáltatók száma

A munkáltatók túlnyomó többsége a szabályoknak megfelelően fizette ki a januártól mintegy ötödével megemelt minimálbért és a garantált... Teljes cikk

Facebook