Megjelent: 13 éve

Több mint három százalékos reálkereset-csökkenés várható

Az idei bérek alakulását részben a korábbinál magasabb infláció határozza meg - mondta Matheika Zoltán, a Kopint-Tárki Zrt. közgazdász kutatója a Népszavának.

A múlt év őszén, és ez év elején hatályba lépett járulékemelés miatt a nominális nettó bér csak gyengén, 3-3,5 százalékkal nő. A magas, 6,8 százalékos infláció eredményeként pedig 3 százalékot meghaladó mértékű reálkereset-csökkenés várható.

Matheika Zoltán kitért arra is, hogy a kormány megnövelte a két adósáv közötti értékhatárt, amely kedvezően érinti az új sávhatár fölött keresőket. A sávhatár 1 millió 550 ezerről 1 millió 700 forintra történő emelése azok számára lesz elsősorban érzékelhető, akiknek a keresete átlag körüli vagy annál valamivel magasabb.

Népszava


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter