Megjelent: 5 éve

Toborzás, mint olimpiai sportág?

Izzasztó hosszútávfutás, ahol a legnagyobb ellenség az idő? Rövidtávú gátfutás, ahol tizedmásodperc alatt tűnnek fel az újabb akadályok? Céllövészet, amit ráadásul extrém körülmények között, vaksötétben kell csinálni? Tulajdonképpen akár a toborzásról is beszélhetnénk, hisz sokaknak pont így telik az utóbbi időben, igaz? Ugye az Ön munkanapjai is hasonlóak? Folyamatos versenyfutás az idővel, önmagával, a határidőkkel, és lehetetlennek tűnő keresések. Lassan tényleg olimpiai versenyszámmá növi ki magát a toborzás, sőt olykor lehetetlen küldetésnek tűnik.

Vigyázz…

A csapból is a munkaerőhiány és a betöltetlen álláshelyek nyomasztó adatai folynak. HR-esként sokszor úgy érezheti, egy horgászbottal próbálja kifogni a Loch-Ness-i szörnyet. Világosan látszik, hogy igazi, hosszú távú megoldást csak gyökeres gazdasági és oktatási változások fognak hozni, de azért van annál jobb lehetőség, mint a jól bevált, és nehezen működő sémák használata.

Valóban izzasztóan nehéz a helyzet, sőt, sokszor kilátástalannak tűnhet, de épp az ilyen szituációkban kell elkezdeni változtatni. A változások bevezetése pedig nem két napig tart, tegnap kellett volna már kezdeni. Hisz a sikeres kiválasztás legnagyobb ellensége az idő.


Kész…

A HR osztályok legfontosabb feladata, hogy okulva abból, hogy a tűzoltás nem célravezető, elkezdjenek stratégiában gondolkozni. A kiválasztási folyamatok a túlterhelt kollégák miatt irreálisan hosszúra nyúlnak, ami pedig könnyen jelöltvesztést eredményezhet. Hisz a jó munkaerőre sokszoros a kereslet, az nyer, aki gyorsabb. Gyorsnak lenni önerőből szinte lehetetlen. Minimum, hogy legyen a kezünkben egy releváns, szűrhető adatbázis és egy olyan rendszer, ami leveszi a vállunkról a teszteltetés, a válasz e-mailek, az előszűrés terhét. Bár egy olimpián nem tehetjük meg, hogy a futóversenyen megkérünk valakit, hadd pattanjunk fel a robogójára, a toborzásban erősen ajánlott segítséget kérni. Méghozzá olyan cégtől, akik bizonyítottan letettek már valamit az asztalra, akikkel sokszorosára gyorsíthatjuk a kiválasztás idejét és méterekkel a versenytársak előtt érhetünk célba. A Beck and Parters Kft. folyamatos sikereket mutat fel hiányszakmák toborzásában is, ami a munkájukat támogató egyedülálló informatikai hátterüknek, a szakmában eltöltött több mint 10 éves szakmai tapasztalatuknak, kiterjedt kapcsolati hálójuknak és a piaci igényekre szabott, széles szolgáltatáspalettájuknak köszönhető.


Rajt!

A hosszú távú stratégia fő nézőpontja a HR branding építése kell, hogy legyen, hisz ma már az álláskereső választ, így a jól felépített céges márkánk lesz az elsőszámú döntő tényező. A rengeteg lehetőség, eszköz, toborzásmarketing támogatási lehetőség között könnyű elveszni, így erősen ajánlott a stratégia felépítéséhez külső nézőpontokat is bevonni. A Beck and Partners Kft. hivatása túlmutat azon, hogy megtalálják ügyfeleik számára a legjobb munkaerőt. Abban hisznek, hogy a tudást tovább kell adni, így a piacot folyamatosan figyelve, elemezve és felmérve, komplex stratégiák kidolgozásában is segítenek ügyfeleik számára. Nem csak egy alkalommal nyújtanak segítséget, az ügyfeleiknek megmutatják, milyen lehetőségeket rejt a toborzásmarketing, a HR branding, melyet igény szerint a cégek vagy maguk menedzselnek, vagy megtanítják használatukat a HR -es kollégáknak, vagy akár a Beck and Partners Kft. leveszi a ennek a teljes terhét a cégek válláról és elvégzi a feladatot.

A munkaerőpiac helyzetét megfigyelve, a legtöbb cégnél bőven vannak kiaknázatlan lehetőségek. A sikerek érdekében érdemes tehát kérni egy tanácsadó cég segítségét, hogy a toborzás ne legyen izzasztó versenyfutás. Ne késlekedjen, érjen célba mielőbb!

Érdeklődjön a lehetőségekről telefonon, e-mailben, vagy vegyen részt az ingyenes HR reggelin:

ajanlatkeres@bap.hu

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter