Megjelent: 5 éve

Ukrán munkavállalók Magyarországon - a számok nem hazudnak

A hazai munkaerőhiány kezelésének egyik leghatékonyabb módja az ukrán munkavállalók behozatala lett Kelet-Magyarországon - tudtuk meg a térségben 13 városban is irodát működtető munkaerő-kölcsönző HSA Kft.-től. A debreceni székhelyű cég érdekes számokkal szolgált az ukrán vendégmunkások kapcsán.

89 759 betöltetlen hazai állás volt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly decemberi felmérése alapján. Ennyi ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról, és a pótlásuk tisztán hazai forrásból egyre nehézkesebb, ezért is küzd sok cég munkaerőhiánnyal.

42 millióan laknak a szomszédos Ukrajnában, ez a magyar lakosság több mint négyszerese.

10 százalékos a regisztrált munkanélküliség az elmúlt időszakban háborútól is sújtott Ukrajnában, így szakemberek éppúgy bőséggel elérhetőek ott, mint a betanított, fizikai dolgozók.

1 éve már sokkal egyszerűbb a külföldi állampolgárok magyarországi munkavállalási engedélyének ügyintézése. A 2016. július 1-jével életbe lépő törvénymódosítás a korábbi két-három hónapról körülbelül tíz napra csökkentette gyorsított eljárásban az adminisztrációt, amelyet kölcsönbeadó félként teljes mértékben a HSA intéz. Így az Ukrajnában toborzott munkavállalók is sokkal hamarabb munkába állhatnak Magyarországon.

2 éves tapasztalata van már a HSA-nak az ukrán munkavállalók toborzásában, mert látva a nehéz hazai helyzetet, a piaci trendet megelőzve elkezdték kiépíteni a kinti kapcsolatrendszerüket. Ennek köszönhetően ukrajnai partnerirodáik helyismerettel rendelkező HR-szakembereivel karöltve a megrendelő igényeihez passzoló munkavállalókat toboroznak.

1000-nél is több ukrán munkavállalót kölcsönöztek ki már magyarországi vállalatokhoz, és minimális fluktuációval kellett számolniuk.

50 százalékkal hatékonyabban dolgoznak az ukrán munkavállalók a kölcsönbevevő cégek visszajelzései alapján. Ennek oka, hogy ők ide kifejezetten pénzt keresni érkeznek, ezáltal példamutató a hozzáállásuk.

50-60 ezer forint között keres Ukrajnában egy átlagos gyártósori munkás, így a magyarországi béreket nagyon megbecsülik, sorsfordító lehetőségnek tartják az itteni munkavállalást, és ez érződik a motiváltságukon is.

15 főre jut egy magyarul beszélő ukrán munkavállaló is az eddigi tapasztalataik alapján, és erre a minimális arányra törekednek is a nyelvi akadályok zökkenőmentes áthidalása érdekében. De ettől függetlenül a HSA-nál alkalmaznak magyarul jól beszélő ukrán projektmenedzsert, aki tolmácsolásban is tud segédkezni.

1-szer egy hónapban haza- és visszautaztatják az ukrán munkavállalókat, hogy rendszeresen meg tudják látogatni a családjukat. Ezt teljeskörűen a HSA szervezi meg.

2-3 fős panziókban szállásolják el őket Magyarországon, és a napi egyszeri étkeztetésüket is megszervezik - ezzel a kölcsönbevevőnek semmi dolga nincsen. Mivel az ukránok életvitelszerűen laknak itt, fontos, hogy jó közérzettel járjanak dolgozni.

Ha többet szeretne megtudni az ukrán munkavállalók alkalmazásáról, keresse bizalommal a HSA kiemelt partnerkapcsolati vezetőjét, Puskár Szabolcsot ([email protected]).
  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen munkavállalókra van ma szüksége egy cégnek? Mire fókuszáljon a HR?

A címben megfogalmazott kérdésre többnyire hasonló válaszok érkeznek: motivált, ügyfél-centrikus, rugalmas, ésszerűen és önállóan dolgozni... Teljes cikk

12 hibrid wellbeing ötlet az év minden hónapjára

Az utóbbi évek megpróbáltatásai hatására a munkahelyi jóllétre most minden eddiginél nagyobb figyelem összpontosul. A hibrid állapothoz már... Teljes cikk

Minden magyarországi vállalat számára nyitott a safeinhungary.hu weboldal, amelyen keresztül egyszerűen lehet munkát adni az Ukrajnából érkezőknek

A háború kitörése óta mintegy tízezer ukrán menekült kereste meg a Prohuman valamely információs pontját; 2500 menekült jelezte munkavállalási... Teljes cikk