Megjelent: 3 hónapja

Unatkozol? Íme néhány dolog, amivel túlléphetsz az unalmon

A koronavírus-járvány világszerte sok ember számára több otthon töltött időt jelentett. A távmunkának megvannak az előnyei, de a hátrányai is. Az egyik hátránya az unalom.

Ha állandóan otthon vagy, néha nem tudod, mit kezdj magaddal a szünetekben vagy munka után.

Ahhoz, hogy elkerüljük az unalmat, amikor otthon vagyunk, fontos, hogy aktívan tartsuk az elménket.

A kutatók már évekkel ezelőtt felfedezték, hogy a monoton és ismétlődő feladatok fárasztóak, unalmassá válnak és szellemi fáradtságot okoznak. Azt is kimutatták, hogy az unalom közvetlen kapcsolatban áll a fáradtsággal.

Pszichiáterek arra figyelmeztettek, hogy azok az emberek, akik hajlamosak gyakrabban unatkozni, nagyobb valószínűséggel ki vannak téve az agressziónak, szorongásnak vagy depressziónak.

Ha belegondolunk, számos olyan tevékenység van, amelyet otthon is végezhetünk, akár egyedül, akár csapatban.

A leggyakoribb tevékenységek közé tartozik a főzni tanulás, a meditáció, a filmmaraton, egy új nyelv elsajátítása, YouTube oktatóanyagok nézése bármiről, nyugodtan sétáltatni a kutyát.... Rengeteg mindent lehet csinálni - unatkozni nincs okunk!

Internetes szórakozás

Ha nem tölti a szabadidejét a ház tisztításával, a szórakozás legegyszerűbb módja az internetezés.

Ha éppen nem a számítógépén vagy a mobiltelefonján dolgozik, remekül szórakozhatnak.

Valószínűleg sok időt fog tölteni a képernyő előtt. De tudnod kell, hogy akkor is van lehetőség a képernyő előtti szórakozásra, amikor egyedül otthon unatkozol.

Az egyik legviccesebb lehetőség az online kaszinók vagy a sportfogadások játéka, de csak addig a pontig, amíg nem lesz függő. Ez a tevékenység biztosan szórakoztat és megszünteti az örök unalom érzését.  Sok oldal kínál jó sportfogadás bónusz. Kapsz egy nagy adag adrenalint, és talán még kereshetsz is valamit.

Olvass egy könyvet

Egy jó könyv elolvasása kifejezetten egészséges és érdekes módja lehet a hosszan tartó unalom leküzdésének.

Ráadásul az olvasásnak nagyszerű előnyei vannak a memóriára és az empátiára való képességünk javítására.

Szundizás

Azok az emberek, akik hajlamosak hosszú órákat dolgozni, gyakran elveszítik azt a képességüket, hogy esténként gyorsan elaludjanak. Emellett pedig bármilyen hang vagy zaj felébresztheti őket az éjszaka közepén.

A minőségi alvás elengedhetetlen, ezért ha megengedheted magadnak, használd ki az ásításozásba nyúló unalmas pillanatokat, és szundizz egyet. Már kifejtettem, hogy az unalomnak is sok köze van a fáradtsághoz. Hagyd, hogy a tested kényelemben aludjon el.

Próbálj ki valamit, amit egyébként nem szoktál

Az egész napos otthoni munkától elfáradtál, és amellett, hogy fáradt vagy, még unatkozol is.

De aludni nem szeretnél, és nem akarsz intenzív testmozgást se végezni, hogy kizökkenj ebből az állapotból.

Nem rossz dolog valami új tevékenységet kipróbálni, ha úgy érezzük, hogy leterhel a munka. Az elmének jobb a reagálóképessége, ha időről időre egy tevékenységnek fogunk neki, mert a repetitív feladatok mentális fáradtságot okoznak.

Megpróbálhatod felhívni egy barátodat, akivel régóta nem beszéltél, nézhetsz videós oktatóanyagokat az interneten, kihasználhatod az alkalmat, hogy elmenj a bevásárlóközpontba és megvedd a bevásárlólistádon levő dolgokat. Egyszóval, nincs ok az unalomra.

 

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
400 ezer forintos végkielégítéssel lepte meg magát a kirúgott alkalmazott

A 25 éves elkövető álnéven mutatkozott be munkahelyén, de a rendőrök felismerték. Teljes cikk

Faipari adócsalók buktak le: 400 millió forint a kár

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás, zsarolás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek egy szolnoki férfi ellen, aki... Teljes cikk

Sikkasztó pénzszállító bukott le

Néhány hónap alatt közel 10 millió forintot emelt ki bankjegyautomaták pénzkazettáiból az a pénzszállító, aki ellen sikkasztás miatt emeltek... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek

    Facebook