kapubanner for mobile
Szerző: Fodor Tamás
Megjelent: 14 éve

A nők ellenállóbbak a válság hatásaival szemben

A gazdasági válság nemi szempontból igen mély hatást gyakorol a spanyol munkaerő-piaci modellre, a nők ugyanis jelenleg aktívabb szerepet vállalnak férfitársaikhoz képest. Az ország hagyományos társadalmi-gazdasági modellje megingott, a női foglalkoztatottságot kevésbé érinti a válság, a férfiak körében pedig nő az amúgy is magas munkanélküliség.

A Munkás Bizottság Szakszervezeti Szövetségének Május 1. Alapítványa nemrégiben közzétett egy spanyol nyelvű jelentést, amely rámutat arra, hogy a jelenlegi gazdasági válság bizonyos tekintetben igencsak sajátos hatást gyakorol a spanyol női munkaerőpiacra.


Megingott a hagyományos munkaerő-piaci modell



A hagyományos spanyol társadalmi-gazdasági modell a nemeknek tulajdonított két különböző szerepen alapult, amelynek megfelelően általában a férfit tekintették a háztartások elsődleges kenyérkeresőjének, a nők munkaerő-piaci részvétele pedig korántsem volt zökkenőmentes. Ez azt jelenti, hogy a nők a munkaerőpiac bővülésének időszakaiban egyre inkább bejutnak az álláspiacra, míg a kedvezőtlenebb helyzetekben otthagyják a fizetett munkát, hogy a nem fizetett háztartással kapcsolatos tevékenységekre koncentráljanak. A nők munkaerő-piaci részvétele ilyen formán mindig is csupán kiegészítése volt a férfiak elsődleges szerepvállalásának.

Ez a hagyományos modell azonban a jelenlegi gazdasági válság következtében felborulni látszik, amit az alábbi három trend határoz meg.


Változó gazdasági aktivitás



Először is a spanyol férfiak aktivitási rátája 2009-ben, 10 év után először enyhe csökkenést tapasztalt, 69,5 százalékról 68,6 százalékra csökkent 2008 és 2009 között. Az aktivitási ráta meghatározása szerint a gazdaságilag aktív (munkával rendelkező és munkanélküli) dolgozók arányát jelenti a teljes munkaképes korú lakossághoz viszonyítva. Ezzel szemben a női aktivitási ráta 50,5 százalékról 51,6 százalékra növekedett ugyanezen időszak alatt. Ráadásul a spanyol női aktivitási ráta az elmúlt 10 évben először mutat valamivel magasabb szintet az Európai Unió átlagánál.

Mindeközben a gazdaságilag aktív spanyol férfi dolgozók száma 2009-ben 0,7 százalékkal csökkent a 2008-as adatokhoz képest (13,03 millióról 12,94 millióra 2008 és 2009 között), míg ugyanebben a tekintetben a nők száma 2,9 százalékkal csökkent (9,82 millióról 10,09 millióra 2008 és 2009 között). Ez a trend tükrözi a spanyol nők proaktívabb szerepét a foglalkoztatási lehetőségek tekintetében.


A női foglalkoztatottságot kevésbé érinti a recesszió



Másodsorban a gazdasági válság idején a női foglalkoztatottság kisebb fokú veszélyeztetettséget mutatott, mint a férfi foglalkoztatottság. 2008-ban, amikor 1,2 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedés volt tapasztalható, a férfi foglalkoztatottsági ráta 2,4 százalékponttal esett a 2007-es adathoz képest, míg a női foglalkoztatottsági ráta 0,3 százalékponttal emelkedett ugyanezen időszakban. A foglalkoztatottsági ráta meghatározása szerint a munkaképes korú alkalmazásban álló felnőttek arányát jelenti a teljes munkaképes korú lakossághoz viszonyítva. Ráadásul 2009-ben, amikor a GDP növekedésében egy éles, 5,1 százalékos hanyatlás volt tapasztalható, a férfi foglalkoztatottsági ráta 6,1 százalékponttal csökkent az előző évhez képest, míg a női foglalkoztatottsági ráta csupán 1,7 százalékponttal csökkent.

Továbbá a teljes férfi foglalkoztatottság 9,2 százalékkal csökkent 2009-ben az egy évvel korábbi adatokhoz képest, amely jóval túlmutat a nők körében tapasztalható csökkenésen (3,5 százalék). Ezt a nemek közötti eltérő helyzetet alapvetően az a tény magyarázza, hogy a gazdasági válság által különösképpen érintett gazdasági szektorokat - elsősorban az építőipart és a gyáripart - a férfiak uralják. Ezzel ellentétben a nők inkább olyan szolgáltatási tevékenységekben képviseltetik magukat, amelyeket a gazdasági válság mindezidáig nem érintett súlyosabb mértékben, mint például az egészségügyi és szociális munka, a személyi szolgáltatások és az oktatás.

Az még azonban nem látható előre, hogy ezek a tendenciák milyen irányba fognak elmozdulni a jövőben, ha a gazdasági válság huzamosabb időn keresztül folytatódik még és fokozatosan minden gazdasági szektort érinteni fog. Mindenesetre fontos hangsúlyoznunk, hogy a spanyol női foglalkoztatottsági ráta (41,7 százalék 2009-ben) jelentős mértékben alulmarad a férfiak rátájához képest (55,6 százalék), ráadásul az EU női foglalkoztatottsági rátájánál is alacsonyabb (46,1 százalék).


Növekvő munkanélküliség a férfiak körében



Harmadsorban pedig, úgy tűnik, hogy a munkanélküliség különösképpen kedvezőtlenül érintette a spanyol férfi dolgozókat nőtársaikhoz képest, amely helyzet egyértelműen eltér az utóbbi évek hagyományos spanyol munkaerő-piaci mintáitól. 2009-ben 1,9 millió munkanélküli nő volt, ami 23,1 százalékkal több, mint a megelőző évben, míg a munkanélküli férfiak száma elérte a két milliót, 27,7 százalékkal több, mint a megelőző évben.

Ennek következtében a spanyol munkaerőpiacon egy új trend állapítható meg, amely szerint a nők ellenállóbbak a jelenlegi gazdasági válság hatásaival szemben a foglalkoztatottság és munkanélküliség tekintetében. Ráadásul a nők jelentős érdeklődést mutatnak a munkaerőpiacon való aktív részvétel iránt, ami a foglalkoztatottsági ráták fejlődésében is jól tükröződik. Ez a jelenlegi helyzet, amelyet a "fő" (férfi) jövedelem csökkenése, valamint a családi adósság növekedő szintje jellemez arra enged következtetni, hogy a spanyol nők egyre inkább ösztönözve érzik magukat, hogy részt vegyenek a jelenlegi munkaerőpiacon.

A spanyol munkaerőpiac a jelenlegi gazdasági válság következtében csendes, azonban jelentős minőségi változáson megy keresztül az elmúlt két évben, amelyet a nők egyre nagyobb, illetve a férfiak egyre csekélyebb munkaerő-piaci jelenléte jellemez. Ennek a helyzetnek azonban negatív következményei is lehetnek, mert valószínűsíthető, hogy továbbra is több azoknak a nőknek a száma, akik a háztartással kapcsolatos munkákból is kiveszik a részük, mert legtöbb férfitársuk mindennek ellenére sem vállal aktívabb szerepet a háztartási tevékenységekben. Ráadásul a nők által elvégzett munkák minősége kérdésessé válhat, minthogy a hölgyeknek egy jelentős része hajlamos bármilyen munkát elvállalni a munkafeltételekre való tekintet nélkül.

Forrás: eurofound.europa.eu
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.16Atipikus foglalkoztatási formák – Dr. Bankó Zoltán Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Legyen naprakész a társadalombiztosítási jogokkal és kötelezettségekkel!

Ismerje meg a BNO kód jelentőségét az egészségügyi diagnózisok és adókedvezmények szempontjából. Használja ki a betegszabadság kalkulátor... Teljes cikk

A közszolgálati jogviszony szabályai: illetmények, szabadságok, felmentési idő nagyító alatt

A közszolgálati tisztségviselők életében az illetményalap és a szabadságrendszere kiemelt jelentőséggel bír. A 2024-es minimálbér-emelkedés... Teljes cikk

Foglalkoztatottság, nyugdíj, keresetek - jobban teljesítünk, mint 20 éve?

Lemaradunk a visegrádi országoktól, vagy épp az élre törünk? Tényleg megelőzött minket Románia? Május 1-én uniós csatlakozásunk 20.... Teljes cikk