Emelkedhetnek az árak a munkaerőhiány miatt

Több kiskereskedelmi cég áremelést fontolgat, hogy így termeljék ki az elvándorlás megállításához szükséges béremelés költségeit. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint áremelés nélkül a bérterhek csökkentése, illetve a munkaerő megtartását segítő kormányzati intézkedések oldhatják meg a problémát, írja a Magyar Idők. tovább..

Nem elég motiváció a kisgyermekes szülőknek a GYED EXTRA?

Miközben a munkaerőhiány egyes területeken már elérte a kritikus szintet, a munkahelyek betöltésének módozatai körül fel-fel lobban a vita. Szükség van-e bevándorlókra bizonyos területeken? Vagy a béreket kellene felzárkóztatni, hogy itthon lehessen tartani a munkaerőt? Valamint elég hatékony ösztönző-e a GYED EXTRA, hogy a kisgyermekes munkavállalók hamarabb vissza akarjanak térni a munkaerőpiacra? tovább..

Rengeteg új állás az autóiparban

Több mint 7700 új munkahely jön létre az összesen 637 milliárd forintot kitevő, 2015-16-ban megvalósult, folyamatban lévő, vagy bejelentett 20 legjelentősebb autóipari beruházással - közölte kedden az MTI-vel az egyes beruházások munkálataiban részt vevő Óbuda Group. tovább..

Képzett munkaerőt importálhat hazánk

Hosszú távú, strukturális kihívással néz szembe a magyar gazdaság, és megoldást sok-sok párhuzamos lépést tartalmazó akcióterv hozhat, amelybe beletartozik a munkaerő importálása is - közölte a Világgazdasággal a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). tovább..

Közmunkásokkal is lehetne pótolni a piaci munkaerőhiányt

A hatékonyság növelésével, a közmunkások nyílt munkaerőpiacra irányításával és oktatással lehetne a munkaerőhiányt pótolni - mondta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke az M1-en. tovább..

Kiürülő munkaerőpiac: külföldi munkavállalók vagy béremelés?

Gyorsul a munkaerő elvándorlása és kevesebb pályakezdő lép be a munkaerőpiacra, mint ahányan elmennek nyugdíjba, így évente 40-50 ezer fővel csökken a munkavállalók létszáma. A munkaadók szerint a bevándorlás és a roma népességnek szánt kiemelt szerep segíthet, a szakszervezetek viszont a béremelésben látnák a megoldást, írja a Napi.hu. tovább..

Az időskori munkavégzés jót tesz az egészségnek és szükség van rá a munkaerőpiacon

A munkavállalók egészségének megőrzését is segíti, ha frissen tartják tudásukat, és a legtöbb munkakört idősebb dolgozók is el tudják látni. Ugyanakkor ez nem szorítja ki a fiatalokat a munkaerőpiacról, mondta el az Inforádió műsorában Simon Attila, munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkár. tovább..

Online gardedám és távsofőrök a jövő dolgozói

Az automatizálódás a következő 20 évben alapvetően megváltoztatja a munkavégzést és a munkáról alkotott elképzeléseket. Ezzel a megatrenddel, a jövőbeni lehetséges munkahelyek felvázolásával foglakozik a CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) ausztrál szervezet jelentése, amiről a Pénzcentrum ír. tovább..

2017-re lehet annyi a foglakoztatott, mint a válság előtt

Az OECD adatai szerint tovább javul a foglalkoztatás a szervezet országaiban, így az előrejelzés szerint 2017-re elérheti a válság előtti szintet. A keresetek növekedésének lendületét azonban megtörte a pénzügyi válság, 20 százalékkal lehetnének magasabbak Magyarországon a fizetések, ha a korábbi ütemben nőttek volna a bérek, írja a Portfolio. tovább..

Kormányzati program kell a szakképzett vendégmunkások alkalmazására

Javaslatot készített a kritikussá váló magyarországi munkaerőhiány kezelésére a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), amit az Index szerint hétfőn be is mutattak Varga Mihály gazdasági miniszternek. Kulturálisan beilleszthető, szakképzett munkaerő kell, akár külföldről is. tovább..

A kísérleti közfoglalkoztatott a segélynél azért többet keres

Nettó 27 ezer forintot kap havonta napi hat óra munkáért az a közfoglalkoztatott, aki a július elsejétől indult kísérleti programban vesz részt. A Belügyminisztérium illetékes főosztályvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a halmozottan hátrányos helyzetű munkavállalókat vonják be a rendszerbe be, akik eddig sem a nyílt munkaerőpiacon, sem a közfoglalkoztatásban nem tudtak elhelyezkedni. tovább..

További cikkek
A kísérleti közfoglalkoztatott a segélynél azért többet keres

Nettó 27 ezer forintot kap havonta napi hat óra munkáért az a közfoglalkoztatott, aki a július elsejétől indult kísérleti programban vesz részt. A... Teljes cikk

Négy százalékra vagyunk az áhított foglalkoztatási céltól

A 20-64 éves korcsoport esetében a foglalkoztatási ráta 2,8 százalékponttal, 71,0 százalékra nőtt 2016. március-májusban a Központi Statisztikai... Teljes cikk

A mentális probléma nem akadály a közmunkában

A kormány célja, hogy széles körben vonja be a mentális, szociális vagy egészségügyi problémával küzdő álláskeresőket a közfoglalkoztatásba.... Teljes cikk

Gyed-extra: nem meglepő, hogy alig éltek vele

A Magyar Nemzet írása szerint noha áttörést vártak tőle, szinte semmilyen eredményt nem hozott a nők foglalkoztatásában a gyed extra, sőt, az... Teljes cikk

12 ezer új állást teremtettek a külföldi befektetők

Közel 12 ezer új munkahely jött létre tavaly Magyarországon a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) nyomán, ami több mint kétszerese a 2014-es... Teljes cikk