kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Barangolj a páratlan olasz kávék világában

A legtöbbünk rutinjába beletartozik, hogy reggelente, vagy akár többször is a nap folyamán elkortyolgatunk egy finom kávét. Jelenleg az egyik legnagyobb boldogságom az új kávézó sarok a konyhában, amelyet most éppen olasz kávékkal tettem teljessé.

Barangolj a páratlan olasz kávék világában-

Az olasz kávék különlegessége

Valószínűleg többen hallottunk már arról, hogy az olasz kultúrában az étkezésnek hatalmas jelentősége van. Ez ugyanúgy igaz a kávézási szokásokra is, hiszen nemcsak energialöketként tekintenek erre a fekete főzetre, hanem közösségformáló élmény is társul a fogyasztásához. Ha te is szívesen időzöl egy csésze gőzölgő ital felett, érdemes átnézned az Oinos brunch kínálatát. Ez a mediterrán stílusú hely tökéletesen megidézi az olasz korzók hangulatát, és nem kell hozzá messzire menned, mivel Budapest szívében található a bisztró.

Az olasz társadalom megadja a módját a kávézásnak. A kedvüktől, a napszaktól vagy az alkalomtól függően válogatnak a különlegességek között. Mindig gondosan ízesítik az italokat, odafigyelnek a készítés körülményeire, és kiélvezik az összes cseppjét a zamatos kávéknak. Ez az ital alkalmat teremt arra, hogy átbeszéljék az életük történéseit, lelassítsanak kicsit, és ápolják a kapcsolatot a barátaikkal, családjukkal. Bizonyára nincs olyan olasz személy, aki nemet mondana, ha kávézásra invitálod!

Egy kis kávétörténelem

Az olasz kávé világszerte híres gazdag ízvilágáról. Története a 17. századig nyúlik vissza, és azóta is nélkülözhetetlen eleme az olasz mindennapoknak. Ekkor alakult meg az első kávéház Velencében, és azonnal híre ment a környéken a finom és karakteres italoknak. Innentől kezdve egyre népszerűbbé váltak a “Made in Italy” jelzéssel ellátott termékek.

Ha olasz kávékra gondolunk, vélhetően az első, ami eszünkbe jut, a Lavazza. A márka az alapító, Luigi Lavazza nevét viseli. Az innovatív keverékekről elhíresült brand 1885-ben tört be a piacra.

Szintén jól ismert a Nespresso, amely az otthoni kávézást tette forradalmivá egyedülálló kapszuláival. A sietős reggeleken kiváló választás, mert egy gombnyomásra a poharunkba kerül Olaszország ízvilága. A Segafredo ugyancsak közkedvelt márka, mely sokszor kerül elő, ha igazán erős italra vágyunk.

A legkedveltebb variációk

Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen típusú italokat fogyasztunk a leggyakrabban. Az eszpresszó a kávékultúra egyik alapköve, amelynek többféle verziója is elterjedt. Egyedülállóságát az arabica és robusta kávéknak köszönheti, előbbi a finom ízért felelős, míg utóbbi az erőteljes karaktert adja meg.

Említésre méltó még a cappuccino és a latte is, amelyek a habos tejjel felturbózva rendkívül selymes, krémes italként szolgálnak. De ne feledkezzünk meg a flat white, americano vagy cortado főzetekről sem, hisz mindegyik páratlan ízélményt ígér.

A tökéletes kávéhoz elengedhetetlen a megfelelő pörkölés, nyomás, hőmérséklet és kávéfőzési technika. Akár otthon kísérleteznél, akár biztosra mennél egy megbízható kávézóban, ne hagyj ki a napodból egy csésze isteni kávét!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nők a kormányművek mögött - Lányok Napja a Boschnál

A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch... Teljes cikk

NAV: a mobilappban bárki ellenőrizheti adószámláját

Az alkalmazásban a foglalkoztatási adatok is lekérdezhetőek. Teljes cikk

Jobban aggódnak a munkájukért a magyar dolgozók, mint tavaly év végén

Előző évhez képest minimálisan ugyan, de kissé visszaesett a magyar munkavállalók optimista percepciója az aktuális munkahelyük fennmaradásával... Teljes cikk