kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

Cégvezetési taktikák

A Google által alkalmazott cégvezetési taktikák közül egyet, kettőt érdemes akár magyar KKV-szinten is átvenni. Vagy legalábbis tenni velük egy próbát, mert jó eséllyel működőképesek lesznek iparágtól és cégmérettől függetlenül.

Cégvezetési taktikák seo
-

Melyek ezek a speciális taktikák, illetve cégvezetési szokások? Pontosan ezek közül emelünk ki hármat az alábbiakban. Igyekszünk hozzájuk fűzni azokat a javaslatokat is, amelyek szükségesek lehetnek a sikeres bevezetéshez. Lássuk tehát, miben rejlik a keresőóriás sikerének titka!

Mit jelent az eredményorientált cégvezetési taktika a Google mintájára?

Ennek az biztosítja az alapját, hogy definiáltan tisztázni kell a cég stratégiai célját. Minél pontosabb meg tudjuk határozni vezetőként, hová tartunk és mit szeretnénk elérni, onnantól kezdve mindent sokkal könnyebb lesz ehhez rendezni.

Például a marketing automatizálás egy olyan eszközéről is könnyebb így dönteni, mint a MiniCRM. De talán még több hozzáadott értéke van annak, hogy részletgazdagon kommunikálni lehet a kollégák felé.

A transzparens delegálás, illetve kommunikáció pedig tökéletesen megalapoz a hatékonyságnak. Egy-egy olyan kolléga, aki kerek perec látja, mit várnak el tőle, nagyobb eséllyel fog eleget tenni az elvárásoknak.

Mit jelent a Google háza táján meghonosított 70/20/10 szabály?

Ez a cégvezetési taktika alapvetően egy időbeosztási szabály. Egyik pillére, hogy az alkalmazottak a munkaidő mintegy 70%-át töltsék a cég fő termékeinek a tökéletesítésével. Minden cégnél mást és mást foglal mindez magába.

A rendelkezésre álló munkaidő 20%-ában a további üzletágakon dolgoznak. A fennmaradó 10%-nyi időt pedig egész másfajta projektekre fordíthatják. Hogy mi ennek a pozitív hozadéka? Leginkább a feladatok változatossága, ami plusz motivációt jelent.

Persze a sikeres implementálás érdekében nyílt kommunikációra van szükség. Bátorítani kell a csapat tagjait, hogy alkossanak, találjanak ki új ötleteket, foglalkozzanak az idejük 10%-ában olyan teendőkkel, amelyek foglalkoztatják őket.

A Google egyik leghatásosabb cégvezetési taktikája

Még ha elsőre kissé merésznek is tűnhet, a Google által elért elképesztő eredmények azt támasztják alá, hogy érdemes olyan légkört teremteni a szervezeten belül, amiben az alkalmazottak szívesen osztják meg akár az őrült ötleteket is.

Ez a fajta szabadság extra táptalajt tud biztosítani az innovatív szellemiséghez. Nem beszélve arról, hogy az egyes területek szereplői látnak rá arra, hogy a céges működés adott szegmensében hol lehet a szintlépés lehetősége.

Ahhoz, hogy ez sikeresen gyökeret eresszen a cégben, meg kell nyugtatni a munkatársakat arró, ha bármi megvalósul, a dicsőség és a jutalom nem marad el. Meglepő, hogy az ilyesfajta őrült ötletekből mekkora sikersztorik tudnak létrejönni.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk