kapubanner for mobile
Megjelent: 6 hónapja

Ezeken a szakokon több százezres bérelőnyhöz is juthatnak a Corvinuson végzettek

A kilenc éve alapképzésben végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban. Kiemelkedik közülük például a nemzetközi gazdálkodás alapdiploma, amivel 994 ezer forintot, 282 ezerrel többet lehet keresni jelenleg havonta az ugyanekkor, más hasonló szakon végzettek átlagbéréhez képest.

ezeken a szakokon több százezres bérelőnyhöz is juthatnak a Corvinuson végzettek-

Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) legfrissebb adatait, amiből kiderül, hogy a kilenc éve gazdasági területen alapképzésben végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban, átlagosan bruttó 207 ezer forinttal többet keresnek, mint az összes gazdasági képzésen diplomát szerzettek átlagosan.

Ezekkel a corvinusos gazdasági diplomákkal lehet a legtöbbet keresni

A kilenc éve végzett corvinusosok bérelőnye a nemzetközi gazdálkodás alapdiplomával a legnagyobb: ilyen diplomával 994 ezer forint az átlagbér, ami 282 ezerrel több a más egyetemen hasonló szakon ugyanekkor végzettek átlagánál. A Gazdálkodási és menedzsment alapszakon 2014-ben végzettek jelenlegi bére 892 ezer forint, (252 ezerrel több a szakterületi átlagnál), pénzügyi területen 875 ezret keresnek (ez 218 ezerrel több az átlagnál), HR-területen 796 ezer forintot (174 ezerrel többet, mint egy átlagos HR-es).

A mesterszakos diplomák közül szintén több szakkal is a Corvinuson végezve lehet a legtöbbet keresni, átlagosan akár mintegy 160-180 ezer forinttal többet, mint a hasonló más magyarországi mesterszakot végzettek. Egy kilenc éve a Corvinuson végzett pénzügyes átlagbére jelenleg havi 1,1 millió forint, egy vállalkozásfejlesztés szakon végzetté 943 ezer forint. Egy vezetés-szervezés szakon végzett corvinusos átlagosan 935 ezer forintot keres, egy itteni mesteres marketinges 826 ezer forintot.

Egy kilenc éve megszerzett politikatudományok alapdiplomával a Corvinuson végezve lehet a legmagasabb bért elérni: havi 871 ezer forintot, ami 238 ezer forinttal több versenytársaikénál. Hasonlóképpen egy 2013-14-es kommunikáció- és médiatudomány alapdiplomával is jól lehet keresni, az ezzel megszerezhető 645 ezer forintos átlagbér 176 ezerrel több, mint a hasonló szakon végzettek jövedelme.

A mesterképzések közül a legmagasabb magyarországi jövedelmet lehet elérni a kategóriájában egy kilenc éve megszerzett politikatudomány vagy kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos corvinusos diplomával: 800 ezres, illetve 670 ezres havi átlagbért, ami 144 ezerrel, illetve 73 ezerrel több a versenytársakénál.

Összességében egy 2013-14-ben a Corvinus alapképzésén végzett diplomás akár 1,3-1,4-szeresét keresheti, mint egy valamelyik gazdasági szakon ugyanakkor végzettek átlaga. Ez a bér a munkavállaló lakóhelye szerinti megyei jövedelmi átlag 2,3-szorosa. A társadalomtudományi alapdiplomát szerzett hallgatók közül szintén a corvinusosok viszik el a pálmát, az ő bérük a munkavállaló lakóhelye szerinti megyei jövedelmi átlag 1,9-szeresét teszi ki.

A gazdasági területen kilenc éve végzett corvinusos mesterdiplomások jelenlegi átlagos bére a lakóhelyük szerinti átlagbér 2,4 szerese, a társadalomtudományi mesterdiplomások bére pedig a megyei átlagjövedelem kétszerese; mindkettő a top 3 magyar egyetemi eredmények egyike. A Corvinuson végzettek átlagos elhelyezkedési ideje csupán 1 hónap, míg egy átlagos frissdiplomásnak másfél hónapra van ehhez szüksége.

Az adatok a Diplomás Pályakövetési Rendszer Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése (DPR AAE) adatintegráción alapuló moduljából származnak, ahol a Felsőoktatási Információs Rendszerben tárolt egyéni adatokhoz kapcsolnak hozzá anonim módon tényadatokat más államigazgatási rendszerekből (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, Gazdaságfejlesztési Minisztérium).

 

fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyeztetés kezdődött az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről

A kormány szeretné emelni a felsőoktatási béreket is, de az államtitkárság az érintettek türelmét kérte. Teljes cikk

Pölöskei Gáborné: a minőségi szakképzésnek lakosságmegtartó ereje van

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerint gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a vállalkozói... Teljes cikk

Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk