Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

150 dolgozót bocsátanak el a kiskunhalasi kórházból

A kiskunhalasi kórházban 30 százalékkal csökkentették a teljesítmény finanszírozást, az aktív ágyak száma 620-ról 528-ra csökkent, míg a krónikus ágyak száma 40-ről 50-re emelkedett - ismertette Szabó Erika fideszes országgyűlési képviselő. Tudomása szerint, az április 1-jétől bevezetett változtatások következményeként 150 dolgozót bocsátanak el a kórházból a napokban.

images

"A kórház ellátási körzetéhez tartozó 132 ezer ember kardiológiai, stroke, gastroenterológia és diabetológia vonatkozásában a kórház nem kapott felvevő területet" - ismertette a politikus. Kiemelte, hogy nem kapott ellátandó területet a sürgősségi betegellátó osztály sem, melyet nemrégen adtak át egy új beruházás részeként.

Szabó Erika, a működtetését három éve privatizált kórházzal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az intézmény átvételekor a működtető HospInvest Zrt. azt ígérte a dolgozóknak, hogy nem lesznek elbocsátások és a 920 fős létszám megmarad. A korábbi és a most folyó elbocsátások után a kórházban dolgozók létszáma 615-re csökken - tette hozzá. Véleménye szerint, ez már az ellátási területen élők egészségügyi ellátását sodorja végveszélybe.

Lukács László, a város egészségügyéért is felelős fideszes alpolgármestere elmondta, hogy az elbocsátásokat a törvények kijátszásával, a dolgozók 29 fős csoportokban történő elbocsátásával hajtják végre. "A 30 fős elbocsátást az önkormányzattal, mint tulajdonossal és a szakszervezetekkel is egyeztetni kellene, de ez a mai napig nem történt meg" - tett hozzá.

Várnai László, Kiskunhalas szocialista polgármestere közleményében többek között az áll: "A szerződés létrejöttekor sem az önkormányzat, sem a működtető nem ismerte az egészségügyi reform irányait. Az egészségügyi reform kapcsán az ellátási terület szűkülése, az ágyszámok csökkentése és a teljesítmény volumen korlátozása miatt a működtető létszámcsökkentésre kényszerül. Ez a tény szomorú, de az eddig megtett intézkedések eredményeképpen elmondható, hogy az ország más kórházaihoz viszonyítva Kiskunhalason kisebb mértékű lesz az elbocsátott dolgozók száma."

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hónapokig kell várniuk a járadékra a munkanélkülieknek

Van olyan álláskereső, aki 80 napja hiába várja, hogy utalják neki a munkanélküli járadékot. Teljes cikk

Az orvosok bérének megduplázásáról tárgyal a kormány

A béremelés mellett a hálapénz büntetőjogi betiltásáról is tárgyalhat a kormány. Teljes cikk

KSH: 10,8 százalékkal magasabb volt az átlagkereset, mint egy évvel korábban

Az oktatásban alkalmazottak átlagkeresete 10,9 százalékkal 374 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset. Teljes cikk