Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

67 év felett is meghúzhatják a nyugdíjkorhatárt a németeknél

Lehet, hogy a német nyugdíjreform nem ér véget azzal, hogy a nyugdíjkorhatárt 65-ről 67 évre emelik - derült ki a német gazdasági miniszter, Michael Glos szavaiból.

Glos a Spiegel című hetilapnak nyilatkozva célzott a további korhatár-emelésre, azaz hogy a 67 éves korig történő fokozatos emelésnek folytatása lehet. Számítások szerint 2035-re a 65 évesnél idősebb németországi lakosság részaránya a jelenlegi 18 százalékról várhatóan 30 százalék fölé emelkedik.

A német parlament illetékes bizottsága hétfőn vitatja meg a nyugdíjkorhatár emelésének tervét, egyelőre 67 éves korra. Miközben számos érdekcsoport ezen emelés ellen érvel, Glos támogatást kapott az ország központi bankja, a Bundesbank mostanában nyilvánosságra került egyik elemzésével, miszerint tanácsos lenne a korhatár megállapítását a várható életkor alakuláshoz kapcsolni.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter