Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

67 év felett is meghúzhatják a nyugdíjkorhatárt a németeknél

Lehet, hogy a német nyugdíjreform nem ér véget azzal, hogy a nyugdíjkorhatárt 65-ről 67 évre emelik - derült ki a német gazdasági miniszter, Michael Glos szavaiból.

Glos a Spiegel című hetilapnak nyilatkozva célzott a további korhatár-emelésre, azaz hogy a 67 éves korig történő fokozatos emelésnek folytatása lehet. Számítások szerint 2035-re a 65 évesnél idősebb németországi lakosság részaránya a jelenlegi 18 százalékról várhatóan 30 százalék fölé emelkedik.

A német parlament illetékes bizottsága hétfőn vitatja meg a nyugdíjkorhatár emelésének tervét, egyelőre 67 éves korra. Miközben számos érdekcsoport ezen emelés ellen érvel, Glos támogatást kapott az ország központi bankja, a Bundesbank mostanában nyilvánosságra került egyik elemzésével, miszerint tanácsos lenne a korhatár megállapítását a várható életkor alakuláshoz kapcsolni.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter