A cégbíróság felfüggesztette a rádióelnök bejegyzését "/>
Megjelent: 14 éve

A cégbíróság felfüggesztette a rádióelnök bejegyzését

A cégbíróság szerdán hozott végzésében felfüggesztette a Magyar Rádió elnökének, Such Györgynek a bejegyzését - tájékoztatta Gráf Csilla, az MR kuratóriumának tagja az MTI-t.


Kapcsolódó témák

Such kirúgásokkal kezdte első munkanapját

Such György lett a Magyar Rádió elnökeTelefonon arról tájékoztatott minket ma az illetékes bíró, hogy meghozta a végzést, és a mi beadványunkra való tekintettel felfüggesztette a cégbírósági bejegyzést - mondta Gráf Csilla.

Amíg a bejegyzés nem történik meg, a szokásosnál is körültekintőbben szeretnék eljárni - nyilatkozta az MTI-nek Such György. Mint mondta, nem köt nagyobb összegű külső szerződéseket, ám - mivel a gazdasági társaságokról szóló törvény szerint megválasztása pillanatától jogosult cégjegyzésre - a napi működéshez szükséges dokumentumokat aláír.

Az MTI kérdésére úgy nyilatkozott, az alelnökök szerződésének aláírásában nem befolyásolja a bírói döntés, ám - kettőn áll a vásár: a posztra általa felkértek mondhatják azt, hogy csak akkor írják alá e dokumentumokat, ha már bejegyezték őt rádióelnökként.

A bíró a két kurátor beadványát megküldte a Magyar Rádió Zrt. vezetésének, hogy véleményezzék azt; a válasz megérkezéséig pedig felfüggesztette a bejegyzési eljárást - mondta az MTI-nek Agárdi Péter, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagja.

A jogászok szerint ez nem érdemi döntés, az elnökválasztásra, a rádióelnök legitimitására nincsen halasztó hatállyal - tette hozzá.

Az elnökségi tag - arra utalva, hogy Sólyom László államfő kedden találkozott Such Györggyel - annak a véleményének adott hangot, hogy a fejlett jogérzékkel rendelkező köztársasági elnök a helyzet teljes ismeretében fogadta a Magyar Rádió legitim elnökét.

Gráf Csilla és Pós Péter, a kuratórium két társadalmi delegáltja a múlt hónapban fordult a Fővárosi Bírósághoz és az ügyészséghez is amiatt, hogy a július 10-i elnökválasztáson noha a kurátoroknak a titkos szavazáson karikázással kellett volna véleményt nyilvánítaniuk egyikük egymást keresztező két vonallal áthúzta az igen választ.

Miután vita robbant ki a kérdésben, az egyik kurátor nyilvánosan közölte, hogy ő volt az, aki a vitatott módon adta le a szavazatát, s jelezte: az volt a szándéka, hogy a jelölt megválasztása mellett szavazzon.

A testület ezt követően szavazással úgy döntött, érvényesnek és támogató voksnak fogadja el azt a vitatott szavazatot, amely nélkül nem léphetett volna hivatalba Such György.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk

Felsorakoztak a legjobb munkaadók: a LEGO, a Samsung és az Audi az élen

Egy helyet előrelépve tavalyi eredményéhez képest a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató. A második helyet a Samsung nyerte el, míg a bronzérem... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek