Megjelent: 13 éve

A családbarát munkahely mindenki érdeke

Ma már a magyar cégek is kezdik felismerni, hogy a családbarát hozzáállás a jól képzett, elkötelezett munkaerő megtartásának egyik eszköze lehet - állítja Deák Andrea, a Neumann International nemzetközi fejvadász cég magyarországi igazgatója.

"Mind több vállalatnál figyelnek arra, hogy a szabadságolások ütemezésénél a gyereket nevelő dolgozók szempontjai érvényesüljenek elsőként" - fejtette ki Deák Andrea - Van már részvénytársaság, ahol vállalati napközit üzemeltetnek, máshol pedig egyhónapos fizetés nélküli vakációra mehetnek a gyerekes szülők, ami leginkább a pénzügyi szektorban, illetve a gyógyszergyártó cégeknél figyelhető meg.

Szavait a tapasztalatok is alátámasztják, hiszen az Erste Banknál a családos dolgozók nem csupán a pénzintézet horvátországi és balatoni nyaralójának igénylésekor élveznek előnyt, hanem mindezt kedvezményes áron tehetik, a szabadságok kiadásánál, pedig az óvodai és iskolai szünetek időpontját is figyelembe veszik. Az OTP Bank is figyelembe veszi a gyermeket nevelő dolgozók érdekeit, azzal, hogy az év elején készült szabadságolási tervnél elsőbbséget, s évente maximum 40 ezer forint értékben üdülési támogatást is kapnak.

Ugyancsak gyermekbarát lehetőség a részmunkaidős foglalkoztatás, és a távmunka támogatása. Ez utóbbi a Magyar Telekomnál mindennapos gyakorlat, sőt, a munkába való visszatérést úgy is támogatják, hogy adatbázist vezetnek a kisgyermekükkel otthon maradó munkatársak szakképzettségéről, és ha van üres pozíció, azt felajánlják a kismamáknak. A távközlési cégnél ezen kívül kedvezményes üdülés, iskolakezdési támogatás, gyermekszületési és -nevelési segély jár a kisgyermekes alkalmazottaknak. Ám, az Egis Gyógyszergyár viszi el a prímet az évente 20 ezer forintos iskolakezdési támogatásával, saját bölcsődéjével és óvodájával, melyek nyitva tartása alkalmazkodik a dolgozók munkaidejéhez. Ezen kívül Agárdon horgásztanyát, Csopakon vitorlástábort szerveznek a gyerekeknek, aki pedig mégis máshol nyaraltatja csemetéjét, ennek költségét neki - számla ellenében - 25 ezer forintig a cég megtéríti. Valamint, az elfoglalt szülő önköltségi áron igénybe veheti a vállalat napközis táborát.

Ezek a juttatások csak azoknál a cégeknél működnek, ahol jelentős a dolgozói létszám és nagy a nyereség. Ám azt a kis- és mikrovállalkozások többsége is megengedheti magának, hogy adómentes üdülési csekkel hozzájáruljon a családos dolgozók pihenéséhez - szögezi le a Világgazdaság cikke.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter