Megjelent: 13 éve

A családbarát munkahely mindenki érdeke

Ma már a magyar cégek is kezdik felismerni, hogy a családbarát hozzáállás a jól képzett, elkötelezett munkaerő megtartásának egyik eszköze lehet - állítja Deák Andrea, a Neumann International nemzetközi fejvadász cég magyarországi igazgatója.

"Mind több vállalatnál figyelnek arra, hogy a szabadságolások ütemezésénél a gyereket nevelő dolgozók szempontjai érvényesüljenek elsőként" - fejtette ki Deák Andrea - Van már részvénytársaság, ahol vállalati napközit üzemeltetnek, máshol pedig egyhónapos fizetés nélküli vakációra mehetnek a gyerekes szülők, ami leginkább a pénzügyi szektorban, illetve a gyógyszergyártó cégeknél figyelhető meg.

Szavait a tapasztalatok is alátámasztják, hiszen az Erste Banknál a családos dolgozók nem csupán a pénzintézet horvátországi és balatoni nyaralójának igénylésekor élveznek előnyt, hanem mindezt kedvezményes áron tehetik, a szabadságok kiadásánál, pedig az óvodai és iskolai szünetek időpontját is figyelembe veszik. Az OTP Bank is figyelembe veszi a gyermeket nevelő dolgozók érdekeit, azzal, hogy az év elején készült szabadságolási tervnél elsőbbséget, s évente maximum 40 ezer forint értékben üdülési támogatást is kapnak.

Ugyancsak gyermekbarát lehetőség a részmunkaidős foglalkoztatás, és a távmunka támogatása. Ez utóbbi a Magyar Telekomnál mindennapos gyakorlat, sőt, a munkába való visszatérést úgy is támogatják, hogy adatbázist vezetnek a kisgyermekükkel otthon maradó munkatársak szakképzettségéről, és ha van üres pozíció, azt felajánlják a kismamáknak. A távközlési cégnél ezen kívül kedvezményes üdülés, iskolakezdési támogatás, gyermekszületési és -nevelési segély jár a kisgyermekes alkalmazottaknak. Ám, az Egis Gyógyszergyár viszi el a prímet az évente 20 ezer forintos iskolakezdési támogatásával, saját bölcsődéjével és óvodájával, melyek nyitva tartása alkalmazkodik a dolgozók munkaidejéhez. Ezen kívül Agárdon horgásztanyát, Csopakon vitorlástábort szerveznek a gyerekeknek, aki pedig mégis máshol nyaraltatja csemetéjét, ennek költségét neki - számla ellenében - 25 ezer forintig a cég megtéríti. Valamint, az elfoglalt szülő önköltségi áron igénybe veheti a vállalat napközis táborát.

Ezek a juttatások csak azoknál a cégeknél működnek, ahol jelentős a dolgozói létszám és nagy a nyereség. Ám azt a kis- és mikrovállalkozások többsége is megengedheti magának, hogy adómentes üdülési csekkel hozzájáruljon a családos dolgozók pihenéséhez - szögezi le a Világgazdaság cikke.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter