Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 12 éve

A családbarát munkahely mindenki érdeke

Ma már a magyar cégek is kezdik felismerni, hogy a családbarát hozzáállás a jól képzett, elkötelezett munkaerő megtartásának egyik eszköze lehet - állítja Deák Andrea, a Neumann International nemzetközi fejvadász cég magyarországi igazgatója.

"Mind több vállalatnál figyelnek arra, hogy a szabadságolások ütemezésénél a gyereket nevelő dolgozók szempontjai érvényesüljenek elsőként" - fejtette ki Deák Andrea - Van már részvénytársaság, ahol vállalati napközit üzemeltetnek, máshol pedig egyhónapos fizetés nélküli vakációra mehetnek a gyerekes szülők, ami leginkább a pénzügyi szektorban, illetve a gyógyszergyártó cégeknél figyelhető meg.

Szavait a tapasztalatok is alátámasztják, hiszen az Erste Banknál a családos dolgozók nem csupán a pénzintézet horvátországi és balatoni nyaralójának igénylésekor élveznek előnyt, hanem mindezt kedvezményes áron tehetik, a szabadságok kiadásánál, pedig az óvodai és iskolai szünetek időpontját is figyelembe veszik. Az OTP Bank is figyelembe veszi a gyermeket nevelő dolgozók érdekeit, azzal, hogy az év elején készült szabadságolási tervnél elsőbbséget, s évente maximum 40 ezer forint értékben üdülési támogatást is kapnak.

Ugyancsak gyermekbarát lehetőség a részmunkaidős foglalkoztatás, és a távmunka támogatása. Ez utóbbi a Magyar Telekomnál mindennapos gyakorlat, sőt, a munkába való visszatérést úgy is támogatják, hogy adatbázist vezetnek a kisgyermekükkel otthon maradó munkatársak szakképzettségéről, és ha van üres pozíció, azt felajánlják a kismamáknak. A távközlési cégnél ezen kívül kedvezményes üdülés, iskolakezdési támogatás, gyermekszületési és -nevelési segély jár a kisgyermekes alkalmazottaknak. Ám, az Egis Gyógyszergyár viszi el a prímet az évente 20 ezer forintos iskolakezdési támogatásával, saját bölcsődéjével és óvodájával, melyek nyitva tartása alkalmazkodik a dolgozók munkaidejéhez. Ezen kívül Agárdon horgásztanyát, Csopakon vitorlástábort szerveznek a gyerekeknek, aki pedig mégis máshol nyaraltatja csemetéjét, ennek költségét neki - számla ellenében - 25 ezer forintig a cég megtéríti. Valamint, az elfoglalt szülő önköltségi áron igénybe veheti a vállalat napközis táborát.

Ezek a juttatások csak azoknál a cégeknél működnek, ahol jelentős a dolgozói létszám és nagy a nyereség. Ám azt a kis- és mikrovállalkozások többsége is megengedheti magának, hogy adómentes üdülési csekkel hozzájáruljon a családos dolgozók pihenéséhez - szögezi le a Világgazdaság cikke.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vádat emeltek egy okmányirodai ügyintéző ellen

Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki mintegy kétszáz hamis útlevelet és... Teljes cikk

A bukás szélén Theresa May

Nem lesz alku, más módot kell találni a brexitet fékező patthelyzet feloldására - írta az Infostart.hu. Teljes cikk

Ismét újságírót gyilkoltak Mexikóban

Francisco Romeróval támadói az ország keleti részén fekvő Yucatán-félsziget egyik tengerparti településén végeztek - írta az MTI az Article 19... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár