Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

A dolgozók 10 százaléka teker munkahelyére

A Diageo budapesti központjában 74 Csepel kerékpárt adtak át a munkavállalóknak, akik a Budapest Cycle kezdeményezés keretében csatlakoztak a környezettudatos közlekedők táborához. A program eredményeképpen a vállalat munkatársainak már közel 10 százaléka teker munkahelyére kerékpárral, tájékoztatták portálunkat.

A programot a Diageo állami forrás igénybe vétele nélkül finanszírozta. A Magyarországon idén először meghirdetett Budapest Cycle kampány célja, hogy a Diageo felhívja munkavállalói figyelmét az egészségtudatos és környezetbarát közlekedés fontosságára, valamint segítséget nyújtson ez ehhez szükséges feltételek megteremtésében.

Szőcs László HR vezető
A lehetőség korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkit megmozgatott - mindkét nem képviselői közel azonos arányban jelentkeztek a felhívásra. A megrendelések alapján a legnépszerűbbek a városi közlekedésre és túrázásra kialakított kerékpárok voltak, ugyanakkor az extrém hegyi kerékpárok és a különlegesebb kemping biciklik iránt is nagy volt az érdeklődés.

A Diageo budapesti irodája több mint 1100 munkavállalóval rendelkezik. A Diageo számos ötlettel ösztönzi budapesti központjában a környezettudatos gondolkodást - a vállalat munkatársainak részvételével létrehozott GREENIQ elnevezésű zöld közösség önkéntes programokkal és közös akciókkal hívja fel a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára, emellett csatlakozott az Európai Autómentes Nap és a „Bringázz a munkába!” kezdeményezésekhez - áll a cég sajtóközleményében.
Follow hrportal_hu on Twitter