kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

A GE nyolcezernél is több munkahely megtartását vállalta

A General Electric (GE) Hungary Zrt. első körben csökkentett idejű foglalkoztatáshoz kért öt havi bérkiegészítést 7.784 főt érintően, 1 milliárd 234 millió forint összegben, és összesen 8.471 fő munkavállaló munkahelyének megtartását vállalta - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM).

images

A GE a "Munkahelyek megőrzéséért" elnevezésű központi munkaerő-piaci program támogatására ez év február 10-én nyújtott be programtervet közvetlenül a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalhoz (FSZH).

A szakképzettséggel rendelkező, pályakezdő álláskeresők munkatapasztalat-szerzésének, és a létszámleépítések megelőzése érdekében a részmunkaidős foglalkoztatás támogatásáról szóló kormányrendelet megjelenését követően a cég a támogatási igényét a rendelet ismeretében pontosította, amely így 1 milliárd 91 millió forintra változott.
A GE programtervét a szakértői bizottság megtárgyalta, a kért támogatást pedig javasolta. Ezt a szociális és munkaügyi miniszter május 19-én jóváhagyta.

A munkahelymegőrző támogatás biztosítása a teljes Consumer and Industrial - kereskedelmi és ipari, vagyis gyártási tevékenységet - Üzletágat érintette (a fényforrásgyártás is ide tartozik). Az ide tartozó gyáregységek Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Vácon, Ózdon, Hajdúböszörményben, Kisvárdán és Budapesten működnek.

A GE időközben tájékoztatta az FSZH-t arról, hogy megrendelés állományuk váratlan növekedése miatt az eredetileg kért 5 havi támogatást nem tudják igénybe venni. Ezért kérik a támogatási idő 3 hónapra történő csökkentését: így a 7.784 főt érintően támogatási összeg 654 millió forintra csökkent 8.471 munkavállaló megtartása mellett.

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ és a GE ezt követően idén június 26-án kötött hatósági szerződést, amely április 5. és október 4. közötti időszakra vonatkozik.

A GE részére ez év szeptember 1-jén benyújtott elszámolás alapján végül 184 millió forintot fizettek ki az április 5. és június 30. közötti időszakra. A júliusra, illetve a megelőző hónapokra szóló korrekciós összegként további 2,3 millió forint támogatás elszámolása történt meg, ennek átutalására november 3-án kerül sor.

A megítélt támogatásból ténylegesen 186,6 millió forintot fizettek ki, 467,6 millió forintot pedig nem használtak fel. A cég a munkahelymegőrző támogatásra megkötött hatósági szerződésben vállalt kötelezettségét teljesítette a szaktárca állásfoglalása szerint.

A GE vezetése már korábban felvette a kapcsolatot a kormány illetékes szerveivel. Az előzetes egyeztetéseket követően október 28-án, a munkavállalói képviselők és a dolgozók tájékoztatásával párhuzamosan a kormányzatot is tájékoztatták az átszervezési szándék bejelentéséről.

A vállalat folytatja a tárgyalást a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal. Az illetékes kormányzati szervek (MeH, SZMM, NFGM) és a cég november első hetében - az elkövetkező egy évre vonatkozó - közös feladat - és ütemtervet állít össze. Ennek segítségével kívánnak felkészülni a tervezett átszervezés várható hatásainak komplex kezelésére - tartalmazza az SZMM összegzése.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Sztrájkra készülnek a dolgozók a Dunaferr Libertynél

Sztrájkra készülnek a Liberty Dunaújváros (ex-Dunaferr) dolgozói, akik egyre kilátástalanabbnak érzik helyzetüket – értesült a Forbes.hu... Teljes cikk

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben az amerikai Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro. Teljes cikk

Átadták a 80 milliárd forintos beruházást, amely 240 új munkahelyet teremt

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az... Teljes cikk