Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A Jabil legalább öt évre vállalta pécsi dolgozói foglalkoztatását

Az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Magyarország Kft. legkevesebb 5 évre vállalta 400 munkavállaló foglalkoztatását Pécsen egy napokban aláírt, 212 millió forintos, ipartelepítésre adott támogatási szerződés szerint.

images

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az elektronikai cég az idén mintegy 424 millió forintból, a Pécsi Ipari Parkban alakította ki telephelyét, ahol 400 munkahelyet hozott létre. A fejlesztéshez szükséges pénz felét az Új Széchenyi Terv keretében, a Dél-dunántúli Operatív Programon belül meghirdetetett pályázaton nyerte.

"A Jabil a projekt megvalósításával nagymértékben hozzájárult a régió jövedelemtermelő képességének növekedéséhez és a foglalkoztatási helyzet javulásához" - olvasható a közleményben.

A pécsi Finn utcában található telephely júniusi átadási ünnepségén elhangzott, hogy a Jabil okostelefonok szervizelését végzi a 3300 négyzetméteres gyáregységében.

A vállalat három egységet üzemeltet Magyarországon. A tiszaújvárosi összeszerelő üzemében, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi, valamint pécsi telephelyén összesen mintegy 7500 embernek ad munkát.

A társaság vezetői a baranyai megyeszékhelyen azt mondták: a piaci környezet, illetve a megrendelések növekedésének függvényében a pécsi munkavállalók számát idővel akár meg is duplázhatják.

Az 1966-ban alapított, floridai székhelyű Jabil Circuit Inc. a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítójaként vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése terén. A Jabil 20 országban, 60 telephelyen több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be Magyarországon. 2010-es hazai árbevétele 276 milliárd forint volt.
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter