Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

A kereskedelmi dolgozók nem akarnak vasárnap is munkába menni

A kiskereskedelemben foglalkoztatott mintegy ötszázezer munkavállaló elzárkózik a boltok vasárnapi nyitva tartása ismételt bevezetésének ötletétől - hangsúlyozza a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a zárva tartás visszavonásáról szárnyra kapott a sajtóhírekre reagálva.

A szakszervezet közleményében rámutat: tapasztalataik szerint az intézkedés egyértelműen pozitív társadalmi és egészségügyi, illetve mentális hatással van az áruházi dolgozókra, egy év alatt bizonyíthatóan javította az érintett családok életminőségét.

Emlékeztetnek arra, hogy a KDFSZ egyetlen munkavállalói érdekképviseletként állt ki kezdettől a vasárnapi zárva tartás mellett. Érveik szerint a rendelkezés bevezetése óta nem történtek elbocsátások, sőt, az áruházláncok és a kisboltok forgalma is nőtt tavaly.

A szakszervezet a vasárnapi pihenőnapot ellenzőktől azt kéri, hogy kényelmi szempontjaik mellett vegyék figyelembe az európai és hazai viszonylatban is alulfizetett, túlhajszolt munkavállalók felhívását.

A KDFSZ egyben azt kéri, "Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyugtassa meg a kiskereskedelmi dolgozókat, hogy (...) a kormánynak nem áll szándékában változtatni a szociális és gazdasági szempontból eredményesnek bizonyult vasárnapi pihenőnapot előíró törvényen".
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter