Megjelent: 6 éve

A költségvetés az "igazság pillanata" - ismét a kormány ellen tüntettek

images

Az Index helyszíni tudósítója szerint eleinte mindössze hatszázan gyűltek össze,ám a beszédek kezdetére a tömeg már kétezerre duzzadt.

A demonstrálók kifogásolják a szociális ellátások szűkítését, a magánnyugdíj-pénztári szabályok átalakítását, az elfogadhatatlan árfolyamon forintosított devizahiteleket, és az oktatásra szánt források csökkentését. Nem értenek egyet továbbá az autópályák ingyenes szakaszainak útdíjazásával sem.

Vajda Zoltán - forrás: Index
Vajda Zoltán, (60ezren a MAGÁN nyugdíjukért) főszervező kiemelte: a költségvetés az "igazság pillanata", a költségvetéssel dől el, mit is akar Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte most a következő 20-30 év a tét, így nincs idő kivárni, tüntetni kell, nem lehet megvárni, míg Vida lemond vagy megtanul angolul - olvasható a Hvg.hu beszámolójában.

Vajda szerint a Fidesz-probléma rendszerszintű; ezért nem elég, ha visszavonják a netadót, kirúgják Vida Ildikót. Vajda Magyarország számára nyugati mintájú fejlődést követelt, mert a világ elszáguld mellettünk - tudósít az Index.

- Azt hiszik, ha az 52 éves Semjén Zsolt vidáman tud madarakra vadászni, akkor a hasonló korú dolgozó is tud 50 kg-os zsákokat pakolni, három műszakban - hívta a fel a figyelmet beszédében a korkedvezményes nyugdíjak eltörlésére Székely Tamás a VDSZ szakszervezeti vezetője.

Nagy Emília középiskolai tanár, az Oktatói Hálózat aktivistája azt mondta, nem fogják hagyni, hogy a költségvetéssel veszélybe sodorják a magyar társadalom jövőjét. Kiemelte, az új oktatási rendszervben egyre szűkülnek a szegényebbek lehetőségei, egyre kevesebben mehetnek gimnáziumba.

Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű szerveződés vezetője a korrupcióra hívta fel a figyelmet és az új adókat kérte számon Orbán Viktoron, aki azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások.

A tüntetés végén Vajda a következő hetek tüntetéseire hívta fel a figyelmet.

Hvg.hu/Index
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ITM: közel 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma

A kereskedelemben, a turizmus-vendéglátásban és a feldolgozóiparban is a többszörösére emelkedett a bejelentett új álláshelyek száma. Teljes cikk

MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk