Megjelent: 8 éve

A költségvetés az "igazság pillanata" - ismét a kormány ellen tüntettek

"Ez a te Őszödöd!" - újra több ezren tüntettek a kormány ellen vasárnap Budapesten sajtóinformációk szerint. A Kossuth téren demonstrálók szerint a költségvetés elfogadása lesz az igazság pillanata, ahol a következő 20-30 év a tét.

Az Index helyszíni tudósítója szerint eleinte mindössze hatszázan gyűltek össze,ám a beszédek kezdetére a tömeg már kétezerre duzzadt.

A demonstrálók kifogásolják a szociális ellátások szűkítését, a magánnyugdíj-pénztári szabályok átalakítását, az elfogadhatatlan árfolyamon forintosított devizahiteleket, és az oktatásra szánt források csökkentését. Nem értenek egyet továbbá az autópályák ingyenes szakaszainak útdíjazásával sem.

Vajda Zoltán - forrás: Index
Vajda Zoltán, (60ezren a MAGÁN nyugdíjukért) főszervező kiemelte: a költségvetés az "igazság pillanata", a költségvetéssel dől el, mit is akar Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte most a következő 20-30 év a tét, így nincs idő kivárni, tüntetni kell, nem lehet megvárni, míg Vida lemond vagy megtanul angolul - olvasható a Hvg.hu beszámolójában.

Vajda szerint a Fidesz-probléma rendszerszintű; ezért nem elég, ha visszavonják a netadót, kirúgják Vida Ildikót. Vajda Magyarország számára nyugati mintájú fejlődést követelt, mert a világ elszáguld mellettünk - tudósít az Index.

- Azt hiszik, ha az 52 éves Semjén Zsolt vidáman tud madarakra vadászni, akkor a hasonló korú dolgozó is tud 50 kg-os zsákokat pakolni, három műszakban - hívta a fel a figyelmet beszédében a korkedvezményes nyugdíjak eltörlésére Székely Tamás a VDSZ szakszervezeti vezetője.

Nagy Emília középiskolai tanár, az Oktatói Hálózat aktivistája azt mondta, nem fogják hagyni, hogy a költségvetéssel veszélybe sodorják a magyar társadalom jövőjét. Kiemelte, az új oktatási rendszervben egyre szűkülnek a szegényebbek lehetőségei, egyre kevesebben mehetnek gimnáziumba.

Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű szerveződés vezetője a korrupcióra hívta fel a figyelmet és az új adókat kérte számon Orbán Viktoron, aki azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások.

A tüntetés végén Vajda a következő hetek tüntetéseire hívta fel a figyelmet.

Hvg.hu/Index
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Hatnapos hosszú hétvége is jöhet 2024-ben!

Egy friss rendelettervezet szerint a 2024-es karácsony hetén 6 egymást követő napot tölthetnének otthon a dolgozók. Teljes cikk

A négynapos munkahét bevezetését szorgalmazza az EU-biztos

Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztosa szerint a rövidített munkahét bevezetése megoldaná a munkaerőhiányt is. Teljes cikk

Hatezerrel nőtt a külföldön dolgozók száma - megérkeztek a foglalkoztatottsági adatok

A munkakeresés átlagos időtartama 9,4 hónap volt, a munkanélküliek 33,8 százaléka legalább egy éve keresett állást. Teljes cikk