Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

"A kórházaknak és dolgozóiknak is jó az átalakítás"

A Fidesz szerint a kórházak költségvetési intézménnyé alakítása egy újabb fontos lépése a megkezdett állami feladatátvállalásnak, amely egyértelműen a kórházak és az ott dolgozók érdekét szolgálja.

images

Bene Ildikó, a kormánypárt országgyűlési képviselője erről szóló közleményét szerdán juttatta el az MTI-hez, azt követően, hogy Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa arról beszélt: a korábban állami tulajdonba került, gazdasági társaságként működő 28 kórház költségvetési intézménnyé alakítása azt jelenti, hogy az ott dolgozókat is érinti a 62 éven felüliek kényszernyugdíjazása.

A Fidesz politikusa ezzel szemben úgy látja: az átalakítás komplex módon kezeli a gazdasági társaságok működése során felmerült nehézségeket, biztosítja az EU-s forrásból megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseket, a gazdálkodás és a beszerzések takarékosabbak lehetnek.

Bene Ildikó közleménye szerint az erről szóló törvényjavaslat, amelynek tárgyalását már megkezdte az Országgyűlés, a munkavállalók érdekeit tartja szem előtt: a közalkalmazotti jogállás előnyösebb, biztonságosabb jogviszonyt teremt a dolgozóknak.

A Fidesz az egészségügy és az egészségügyi dolgozók helyzetének javításán dolgozik. A kormány segíti a kórházak adósságállományának csökkentését, következetesen folytatja a dolgozók bérének rendezését - szerepel a kommünikében, azzal együtt, hogy a bérfejlesztés idén is folytatódik a szektorban.

A képviselő azt írta: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tették tönkre a magyar egészségügyet, kórházakat zártak be, cserbenhagyták a betegeket és a dolgozókat. "A bankárkormány egyedüli célja az egészségügyben is csak a profitszerzés volt" - fogalmazott.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk