Megjelent: 10 hónapja

A nyugdíjak és a bérek közötti olló tovább nyílik 2020-ban

2,8 százalékkal fognak emelkedni 2020. január elsejétől a nyugdíjak, ez átlagosan havi 3806 forinttal jelent majd többet a nyugdíjasoknak. A minimálbér várhatóan 8 százalékkal emelkedik 2020-tól, ami átlagosan 8000 forintot jelent, így tovább nyílik a nyugdíjak és a bérek közti olló jövőre - írja az mfor.hu oldal.

A nyugdíjemelés mértéke egységes mértéke egységes, így lesz, aki havonta tízezrekkel, mások pedig csupán néhány száz forinttal gazdálkodhatnak több pénzből, mint idén. Egy átlagos, 135 ezer forintos ellátásban részesülő nyugdíjas jövőre havonta 3806 forinttal gazdálkodhat több pénzből. Éves szinten ez kicsivel több mint 45 ezer forint pluszt jelent - írja a lap.

Ha valaki a legkisebb, 28.500 forintos nyugdíjt kapja, mindössze 805 forintot emelkedik a nyugdíja jövőre. Ezzel szemben egy 2 millió forintos nyugdíj esetén az érintett havonta 56 392 forinttal többet kap majd.

Az mfor.hu munkatársa a Kormányinfón arról kérdezték Gulyás Gergelyt miért csak 2,8 százalékos nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok, hiszen annak mértéke az infláció mértékével azonos. A Magyar Nemzeti Bank és más szakértők 3,4 százalékos inflációt várnak. Gulyás Gergely azt válaszolta, ha így lesz, akkor év végén a nyugdíjasok megkapják a nyugdíj-kiegészítést. A lap úgy számol, ha a nyugdíjasok már 2020 januárjától 3,4 százalékos emelést kapnának, akkor az havi 3806 forint helyett 4622 forint többletet jelentene.

Fotó: MTI
mfor.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter