Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A pápát is foglalkoztatja az európai munkanélküliség

Az európai munkanélküliségről és Földközi-medencében zajló forradalmi eseményekről is szó volt Ferenc pápa és Enrico Letta olasz miniszterelnök csütörtöki vatikáni találkozóján - közölte a szentszéki sajtóközpont.

A Vatikán közleménye szerint a pápa és az olasz miniszterelnök az aktuális társadalmi helyzetről egyeztetett, azokról a "megpróbáltatásokról", melyekkel az olasz és az európai uniós polgároknak kell szembesülniük. Letta beszámolt a június végi EU-csúcstalálkozóról, a fiatalok munkanélküliségének csökkentésért hozott intézkedésekről.

Kitértek a Földközi-tenger menti és közel-keleti országok társadalmában és intézményes életében zajló fordulatokra is, melyeket Ferenc pápa és Enrico Letta is "aggódó figyelemmel" kísér - tette hozzá a közlemény.

Az egyházfő az apostoli palotában fogadta az olasz kormányt április végétől vezető Lettát. Tarcisio Bertone szentszéki államtitkárnak, akivel az egyházfőt követően egyeztetett, az olasz miniszterelnök azt mondta, hogy a pápával tartott félórás megbeszélés intenzív volt.

Enrico Letta olasz újságíróknak elmondta, hogy Ferenc pápának a július elején az Izraelben és a palesztin területeken tett látogatásáról is beszámolt.

A politikus Aquinói Szent Tamás beszédeinek egy 1517-es kiadását adta ajándékba a pápának.

Ferenc pápa csütörtökön Ignazio Marinót, Róma május végén megválasztott új balközép főpolgármesterét is fogadta, aki kerékpárral érkezett az olasz fővárosban található Vatikánba.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter