Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 16 éve

A papír nem minden

A végzettséget igazoló papíroknak nincs valódi jelentősége a vállalati vezetők kiválasztásánál - mondta egy sajtóbeszélgetésen Helmut Neumann, a vezetők kiválasztására szakosodott Neumann-csoport osztrák alapítója.

Az elsődleges szempont a megfelelő szakmai múlt és az adott feladatra való megfelelés. Az MBA (Master of Business Administration) diploma megszerzése során tanultak azonban később valóban előnyt jelenthetnek a vállalatvezetés mindennapi buktatói közepette.


A magyar kínálati oldalon az egyik legnagyobb problémát a vezetők nyelvtudásának alacsony szintje jelenti. Ennek ellenére a magyar felső vezetők felkészültség és fizetés tekintetében is a régióban a legközelebb állnak az uniós szinthez. Az európai uniós csatlakozásból azáltal pofitálhat Magyarország ezen a területen, hogy jelentős multinacionális vállalatok fogják központjukat Budapestre telepíteni, és ugyan sok külföldi topmenedzsert is magukkal hoznak, de nagy szükség lesz a magyar szakemberekre is. Hozzátette, a globalizálódott vállalatoknál az elvárások hasonlóak, ellenben a kínálati oldal országonként eltérő.


Helmut Neumann úgy gondolja, hogy a következő évtizedekben újra fontossá válnak a nagy egyéniségek, hiteles személyek egy-egy vállalat élén, akik adott esetben képesek meghozni a megfelelő - időnként fájdalmas - döntéseket, és közben fel tudják sorakoztatni munkatársaikat az elérendő célok mögé.


A már több mint 30 éves múltra visszatekintő vállalat büszke arra, hogy az eredetileg amerikai ötletet az európai kultúrának megfelelően sikerült átültetniük. A Neumann & Partners volt egyébként az első fejvadász cég, amely a rendszerváltást követően nyitott Kelet-Közép-Európa felé, és 1989-ben megnyitotta budapesti irodáját.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
5 magyar egyetem került a legjobb 1000 közé

Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) legfrissebb listájára öt magyar egyetem is felkerült. A vizsgálatban 1800 felsőoktatási intézményt... Teljes cikk

Az iskolakezdésre átlagosan 15-25 ezer forintot költ a családok harmada

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék... Teljes cikk

Ezek az osztatlan képzések voltak a legnépszerűbbek az idei felvételin

Az alap-, mester- és felsőoktatási szakképzéseken túl osztatlan képzésen is tanul majd szeptembertől több ezer diák. A legtöbben 1979 diák a... Teljes cikk