Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

A spanyoloknál továbbra is a munkanélküliség a fő probléma

Továbbra is a munkanélküliséget tartják az ország legnagyobb problémájának a spanyolok - derült ki a spanyol társadalomkutató központ (CIS) kedden nyilvánosságra hozott felméréséből - írja az MTI.

images

A megkérdezettek 66,8 százaléka szerint a magas munkanélküliség az, ami miatt a leginkább aggódni kell Spanyolországban. A legutóbbi, novemberben közzétett hasonló kutatásban még 1,7 százalékkal kevesebben vélték így, bár már akkor is a munkanélküliség állt az első helyen ezen a listán.

A gazdasági válság óta Görögország után még mindig Spanyolországban legmagasabb a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.

A spanyol kormány erre az évre 17,4 százalékos munkanélküliségi
rátával számol, 2020-ra pedig 11,1 százalékkal, amikorra is 20
milliót meghaladó foglalkoztatottságot tűzött ki célul. Ennek eléréséhez további egymillió új munkahelyet kell teremteni.

Az első tízben helyet kapott a korrupció, a politikusok, a gazdaság, az egészségügy, amelyet a szociális problémák, majd a munkahelyek minősége, az oktatás, és nyugdíjak miatti aggodalom követ. A terrorizmustól való félelem viszont nem szerepel a tíz fő probléma között.

A CIS-felmérés az egyik legátfogóbb kutatás, amelynek mindig nagy jelentőséget tulajdonítanak Spanyolországban. A most nyilvánosságra hozott vizsgálatot december elején készítették, és mintegy 2500 embert kérdeztek meg az ország 253 településén.

MTI
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter