Megjelent: 8 hónapja

A szlovák kormány elfogadta a 13. havi nyugdíjat

Peter Pellegrini azt nem árulta el, hogy miből teremtenék elő a 13. havi nyugdíjhoz szükséges egymilliárd eurós összeget.

Peter Pellegrini kormányfő jelentette be, hogy a kormány egyhangúan támogatta, hogy 2021-től 50 euróra emelkedjen a gyermekek után járó támogatás, és 460 eurót kapjon minden nyugdíjas 13. havi nyugdíjként - írja a pozsonyi Új Szó. A döntést még a parlamentnek is el kell fogadnia.

A miniszterelnök arra nem tért ki, hogy honnét szeretnék a döntéshez szükséges közel egymilliárd eurós tételt bebiztosítani. A PS/Spolu és Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) párt a döntés után jelezte, hogy feljelentést tettek az ügyben, mert a családtámogatás megkétszerezése és a 13. nyugdíj bevezetése a legdurvább választási korrupció.

Új Szó Online
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter