Megjelent: 7 éve

Akadozó bértárgyalások: minimálbér-emelésen túl másra nincs hajlandóság

images

images

A szakszervezetek szerint az országos bérajánlás hiánya, az egyes ágazatok, illetve vállalkozások anyagi helyzete és gazdasági környezete közti eltérések nagyon megnehezítik a tárgyalások megkezdését. A munkáltatók viszont éppen az ilyen eltérések miatt sem tartják célravezetőnek az országos bérajánlást, miközben a szakszervezetek továbbra is szeretnék újranyitni erről a vitát a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF).

Mindenhol fennakadásokat okoz az országos bérajánlás hiánya − mondta a Napi Gazdaságnak Fiedler Péter, a Liga Szakszervezetek szóvivője. A konföderáció a VKF-en belül szeretné újrakezdeni az erről szóló egyeztetéseket (először a munkaadókkal akarnak megállapodni).

A családi adókedvezmény és az egykulcsos adó miatt szinte nem is lehet egységes bérfejlesztésről beszélni, ráadásul egyelőre semmi sem teljesült a minimálbér-megállapodás mellett kiadott ajánlásainkból, ezért szeretnénk, ha újra napirendre kerülne az eredetileg 5,5 százalékos országos bérajánlás − mondta a lapnak Palkovics Péter, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Azzal, hogy 2013-ra nem állapodtunk meg országos bérajánlásban, jeleztük: a versenyszférában nem látunk lehetőséget a két kötelező bérelemen felüli bérfejlesztésre, de nem látjuk ennek racionalitását sem − közölte Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára, aki szerint már az is nagy dolog lenne, ha a cafeteriánál a tavalyi bázis megmaradna.

Annyira különböző még az egyes ágazatokon belül is a vállalkozások helyzete, hogy nincs értelme egységes bérajánlást közzétenni, a kétoldalú béralku egyébként is helyi ügy, ami a céget leginkább ismerő felek megállapodása kell legyen − mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke.

Napi Gazdaság
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter