Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Akit már nyolcszor rúgtak ki ugyanonnan

Eddig nyolcszor rúgtak ki a rendőrségtől egy őrmestert az Egyesült Államokban, és úgy néz ki, hamarosan meglehet a kilencedik elbocsátása is.

German Bosque Miamiban szolgál, amikor éppen a rendőrségnél dolgozik. Eddig nyolc alkalommal bocsátották el, de most épp megint bajban van.

Legújabb vétke, hogy mielőtt nyolcnapos vakációra ment, nem gondoskodott szolgálati lőfegyverének megfelelő elzárásáról, hanem egyszerűen barátnője apjánál hagyta. Korábban a mostaninál súlyosabb vádak miatt került utcára Bosque, egyebek közt őrizetbe vették bántalmazás, jelentések meghamisítása, szolgálati autóban történt italozás miatt, de igazolatlan hiányzás szerepel kartotékján. Utóbbi esetben beteget jelentett, de nem otthonról, hanem Cancúnból, a mexikói üdülőparadicsomból.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek