Megjelent: 11 éve

Általános vitára bocsátható a Nemzeti Tehetség Program

Általános vitára alkalmasnak találta a Nemzeti Tehetség Programról szóló országgyűlési határozatot az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága, miután az 13 igen és 6 nem szavazatot kapott. A Fidesz ugyanakkor a javaslat visszavonására szólított fel, az ellenzék képviselői a konkrétumokat hiányolják a programból.

A Nemzeti Tehetség Programban az esélyegyenlőség megerősítését látja Tóth Tiborné, az MSZP képviselője, aki szerint a program segítségével a tehetségkeresés már gyermekkorban elkezdődhet. A modell a gyakorlatban meglévő elemeket veszi alapul és ezekhez kapcsol pénzügyi eszközöket - mondta el Tóth Tiborné. A rövid távú lépések konkretizálását hiányolja viszont a Fideszes Pósán László, akinek képviselőtársa, Révész Máriusz szintén a következő egy-két év kérdéseire nem talál választ a 2028-ig tartó programban. Az MSZP-s Tatai-Tóth András azonban kijelentette, nem vonják vissza javaslatukat, hiszen a Fidesz egy újabb kezdeményezésüket sem fogadná el.

A bizottság egyhangúlag fogadta el ugyanakkor a kábítószerügyi eseti bizottság elmúlt egyéves tevékenységéről szóló határozati javaslatot. 120-150 ezer diákot érintenek a prevenciós programok évente, 2010-re pedig minden 5-8. osztályos tanulót szeretnének elérni a kezdeményezéssel, melyben fontos szerepe van a pedagógus továbbképzések folytatásának és az akciók akkreditálásának is - mondta el Winkfein Csaba (MSZP). Párttársa, Deák Istvánné lényegesnek tartja, hogy a kiemelten veszélyeztetett szakképző iskolákban is induljanak el a hasonló programok. Révész Máriusz a középiskolások esetében tartja szükségesnek a további előrelépést, ahol a diákok 30 százalékát érinti a prevenció.

Edupress.hu / Hírextra / MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter