Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Átadták az első, fiatalokat segítő Kontaktpont irodát

Átadta a fiatalok mindennapi problémáinak megoldását segítő első Kontaktpont irodát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön Veszprémben.

A 19 megyében, valamint Budapesten két helyen létrejövő irodákban országszerte mintegy 60 szakember segíti a fiatalokat online és offline szolgáltatásokkal, személyes és csoportos tanácsadással. Az irodákban pályaorientációs, életvezetési, továbbtanulási, önismereti, jogi, munkavállalási tanácsadás is lesz. A hálózat létrehozására egymilliárd forintot költenek.

Navracsics Tibor a megnyitón azt mondta: a kormány által egy évvel ezelőtt elfogadott új nemzedék program megvalósulásával a fiatalok közélet és Magyarország jövője iránti elkötelezettséget is növelni tudják. Hozzátette: a Kontaktpont irodák az ifjúságpolitikai keretprogram részként az új nemzedék plusz projekt keretében jönnek létre.

A miniszterelnök-helyettes szerint egy ilyen központ akkor válik élővé, ha a fiatalok részt vesznek a programjaiban, és az ott dolgozók aktívak.

Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos emlékeztetett arra, hogy az új nemzedék plusz programmal ifjúságsegítő intézményrendszer létrehozását, egységes, korosztályos kommunikációs platform kialakítását és az ifjúsági szolgáltatások bővítését tűzték ki célul.

A kétéves Új nemzedék plusz programra rendelkezésre álló hárommilliárd forintból egymilliárdot költenek az irodahálózat létrehozására és az ott dolgozók 18 hónapos foglalkoztatására - mondta.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter