Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Átadták az első, fiatalokat segítő Kontaktpont irodát

Átadta a fiatalok mindennapi problémáinak megoldását segítő első Kontaktpont irodát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön Veszprémben.

A 19 megyében, valamint Budapesten két helyen létrejövő irodákban országszerte mintegy 60 szakember segíti a fiatalokat online és offline szolgáltatásokkal, személyes és csoportos tanácsadással. Az irodákban pályaorientációs, életvezetési, továbbtanulási, önismereti, jogi, munkavállalási tanácsadás is lesz. A hálózat létrehozására egymilliárd forintot költenek.

Navracsics Tibor a megnyitón azt mondta: a kormány által egy évvel ezelőtt elfogadott új nemzedék program megvalósulásával a fiatalok közélet és Magyarország jövője iránti elkötelezettséget is növelni tudják. Hozzátette: a Kontaktpont irodák az ifjúságpolitikai keretprogram részként az új nemzedék plusz projekt keretében jönnek létre.

A miniszterelnök-helyettes szerint egy ilyen központ akkor válik élővé, ha a fiatalok részt vesznek a programjaiban, és az ott dolgozók aktívak.

Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos emlékeztetett arra, hogy az új nemzedék plusz programmal ifjúságsegítő intézményrendszer létrehozását, egységes, korosztályos kommunikációs platform kialakítását és az ifjúsági szolgáltatások bővítését tűzték ki célul.

A kétéves Új nemzedék plusz programra rendelkezésre álló hárommilliárd forintból egymilliárdot költenek az irodahálózat létrehozására és az ott dolgozók 18 hónapos foglalkoztatására - mondta.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter