Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Átvilágították a végrehajtói kamarát: itt az eredmény

Éveken át szabálytalanul fizethetett ki több tíz millió forintot a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara a testület vezetőinek. Volt olyan végrehajtó, aki még a munkaszüneti napokra is elszámolt járandóságot - írja a Magyar Nemzet.

A dokumentum szerint, amelyek a végrehajtói kamara átvilágítását célzó vizsgálati jelentésből származnak, a köztestület vezetősége egyes tagjainak fizetése gyakran meghaladta az évi tízmillió forintot is, emellett további milliókat vettek ki a kasszából külföldi kiküldetések napidíjaként elszámolva.

A szabályzat arról rendelkezik, hogy a tiszteletdíjak kifizetését a testület választmányának kell jóváhagynia. A lap birtokába került néhány dokumentum szerint a vezetők esetében nincsenek hivatalosan aláírt vagy elfogadott kimutatások, azokat csupán elektronikus levelekben lehet fellelni.

A köztestületnél nem takarékoskodtak az informatikai beruházások esetében sem - állítja a lap. Az Igazságügyi Minisztérium által folytatott átvilágítás megállapította, 2010 és 2014 között 765 millió forintot fordítottak erre a célra, az azonban nem derült ki, pontosan mire is költötték a hatalmas összeget. A tételek között akadt olyan teljesítés is, amelynél a kifizetéshez tartozó szerződés egyáltalán nem lelhető fel.

A kamara átvilágítása tavaly év végén kezdődött meg. Patyi Gergely államtitkár lemondása és egy botrány miatt most egy másik cég újra elvégzi az informatikai átvilágítást, jelentése április közepére várható.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter