Megjelent: 5 éve

Átvilágították a végrehajtói kamarát: itt az eredmény

Éveken át szabálytalanul fizethetett ki több tíz millió forintot a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara a testület vezetőinek. Volt olyan végrehajtó, aki még a munkaszüneti napokra is elszámolt járandóságot - írja a Magyar Nemzet.

A dokumentum szerint, amelyek a végrehajtói kamara átvilágítását célzó vizsgálati jelentésből származnak, a köztestület vezetősége egyes tagjainak fizetése gyakran meghaladta az évi tízmillió forintot is, emellett további milliókat vettek ki a kasszából külföldi kiküldetések napidíjaként elszámolva.

A szabályzat arról rendelkezik, hogy a tiszteletdíjak kifizetését a testület választmányának kell jóváhagynia. A lap birtokába került néhány dokumentum szerint a vezetők esetében nincsenek hivatalosan aláírt vagy elfogadott kimutatások, azokat csupán elektronikus levelekben lehet fellelni.

A köztestületnél nem takarékoskodtak az informatikai beruházások esetében sem - állítja a lap. Az Igazságügyi Minisztérium által folytatott átvilágítás megállapította, 2010 és 2014 között 765 millió forintot fordítottak erre a célra, az azonban nem derült ki, pontosan mire is költötték a hatalmas összeget. A tételek között akadt olyan teljesítés is, amelynél a kifizetéshez tartozó szerződés egyáltalán nem lelhető fel.

A kamara átvilágítása tavaly év végén kezdődött meg. Patyi Gergely államtitkár lemondása és egy botrány miatt most egy másik cég újra elvégzi az informatikai átvilágítást, jelentése április közepére várható.

Magyar Nemzet
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter