Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Az Együtt-PM tagadja a minisztérium vádjait

Az Együtt-PM pártszövetség szerint nem igaz, hogy 30-35 ezerrel kevesebb női munkahely a céljuk, mint ahány jelenleg van.

images

Az Együtt-PM szerint a Fidesz hazudott szövetségük programjával kapcsolatban. A valósághoz az, hogy Együtt-PM programjának megvalósításával 2014 után több nő találhat magának valódi munkát, mint az elmúlt három évben - szögezte le hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében az Együtt-PM.

A pártszövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi közleményére reagált, amelyben azt írták: "a pártszövetség azt szeretné, ha a jelenleginél kevesebb nőnek lenne munkája hazánkban", ugyanis programjukban foglalkoztatási célként a jelenleginél alacsonyabb szám szerepel. Szalai Piroska, a tárca nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosának meglátása szerint az Együtt-PM 35-40 ezerrel kevesebb női munkahelyet tervez.

Az Együtt-PM erre úgy reagált: "a Fidesz hazudott az Együtt-PM programjával kapcsolatban éppúgy, mint az elmúlt három év kormányzati eredményeiről. "A valóság ugyanis az, hogy a nők munkapiaci helyzete is romlott a kormányváltás óta, a statisztikákat csak a közmunkának álcázott munkanélküliség kozmetikázza" - fogalmaztak.

Az Együtt-PM programja külön a nőknek szóló megoldásokkal is segíti azt, hogy ne kelljen választani anyaság és munkahely között - szögezték le.

Programjukból kiemelték például, hogy visszaállítják a kisgyerekes anyák fokozott munkajogi védelmét, bevezetik a választható gyermekellátási utalványt, jelentősen növelik a bölcsődei helyek számát, valamint uniós forrásokkal támogatják a munkahelyi bölcsődék és óvodák létrejöttét. Ezen felül kiemelten támogatják a kismamák rugalmas részmunkaidős foglalkoztatását, továbbá garantálják, hogy minden harmincévesnél fiatalabb tartós álláskereső munkalehetőséget vagy továbbképzést kapjon.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter