Megjelent: 6 éve

Az Erzsébet-utalvány kibocsátói sajnálattal fogadják Brüsszel lépését

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményben reagált arra, hogy Brüsszel az Európai Bizottság elé viszi az étkezési és szabadidő-utalványok külföldi kibocsátóira és forgalmazói vonatkozó magyarországi korlátozások ügyét.

images

Ahogy azt már megírtuk, az Európai Bizottság szerint magyar törvényhozás által tavaly január 1-jén bevezetett korlátozások ellentétesek a beruházások és szolgáltatások szabadságára vonatkozó európai uniós elvekkel.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleménye arról számolbe, hogy az alapítvány 2012-ben és 2013-ban összességében eddig 6 milliárd forint értékben, közel 260 ezer embernek, köztük több mint 100 ezer gyermeknek biztosított kedvezményes üdülési, táborozási lehetőséget.

"Sajnálattal vettük tudomásul az Európai Bizottság döntését, mellyel újabb szakaszba lépett mind az Erzsébet-utalvány, mind a SZÉP Kártya ellen folytatott kötelezettségszegési eljárás.
Bízunk abban, hogy az Európai Bíróság elfogadja azt az álláspontot, miszerint a szociális feladatok ellátása, annak pénzügyi alapjainak megteremtése tagállami és nem uniós hatáskör." - áll a közleményben.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány bízik abban, hogy az Európai Bizottság döntése nyomán nem kerül veszélybe az idei szociális üdültetés és táboroztatás, és az eredeti elképzeléseknek megfelelően minden, az Erzsébet-programban nyertes pályázó felhasználhatja kedvezményes üdülési lehetőségét.

"Bízunk abban, hogy a Magyarországon két éve működő Erzsébet-program Európa számára is követendő és példaértékű lehet."
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter