kapubanner for mobile
Megjelent: 12 éve

"Az európai munkaerőpiacnak változnia kell"

Az Európai Unió a szociális szempontok mellett az egyre idősödő lakosság és az erősödő nemzetközi gazdasági verseny miatt sem engedheti meg magának a hátrányos helyzetben lévő csoportok munkaerő-piaci integrációjának elmaradását. A 25 év alatti, a megváltozott munkaképességű vagy például a nem megfelelően képzett munkavállalók helyzetének javítása éppen ezért az egyik legfontosabb feladata a következő években az Uniónak.

images

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által koordinált "Szociális Partnerek a Befogadó Munkaerőpiacért" elnevezésű nemzetközi projekt záró konferenciáját rendezték Budapesten, ahol számos szakértő és vállalatvezető ismertette véleményét a témával kapcsolatban. Gyakorlati példákat is bemutattak a befogadó munkaerőpiac koncepciójáról és megvalósulásának lehetőségeiről a rendezvényen - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.

Az EUROSTAT adatai szerint az Unióban a 20-64 éves korcsoportban jelenleg 69 százalékot megközelíti a foglalkoztatás szintje. Ugyanez az adat azonban az USA-ban illetve a Távol-Keleten átlagosan 10 százalékkal magasabb. A hátrányos helyzetű csoportoknak - megváltozott munkaképességű, nem megfelelő képzéssel rendelkező, nyugdíjkorhatár előtt lévő vagy fiatal illetve női munkavállalók - a helyzete éppen ezért nem csak szociális szempontból jelent problémát.

Ezen csoportok munkaerő-piaci integrációja komoly gazdasági lehetőséget is jelent, míg ennek hiánya ugyanakkor hatalmas versenyhátrányt okoz az Unió tagországainak. Az MGYOSZ által koordinált projekt éppen ezért amellett hogy ezen csoportok helyzetéről adott jelentést, konkrét vállalati példákon keresztül be is mutatta a befogadó munkaerőpiac szempontjából élen járó cégek gyakorlatát. A négy ország - Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovénia - részvételével megvalósuló projekt budapesti záróeseményén több nemzetközi vendég is előadást tartott a befogadó munkaerőpiacról.

"A válság alatt 27 millióval nőtt a munkanélküliek száma, a globális foglalkoztatási arány ma 60,2 százalék. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet a 20-64 éves korcsoportban 75 százalékos foglalkoztatási rátát tűzött ki céljául, ennek eléréséhez azonban kulcsfontosságú a munkaerőpiacról kiszoruló csoportok bevonása. Foglalkoztatás szempontjából a legrosszabb helyzetben a nők és fiatalok vannak. Az előbbiek esetében különösen a gyermekvállalás teszi nehézzé az elhelyezkedést, ezért velük kapcsolatban a gyermekellátó szolgáltatások fejlesztésével érhetünk el eredményt. A fiatalok esetében a foglalkoztatási tanácsadás, a munkaerőpiac igényeire azonnal reagáló képzések szervezése, illetve a foglalkoztatási szubvenciók segíthetik a munkavállalást" - mondta el a konferencián Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Közép-Kelet-európai Szubregionális Hivatalának igazgatója.

A projektben négy ország munkaadói szövetségei és szakszervezetei vettek részt - Ausztria, Horvátország, Magyarország és Szlovénia - melyek mindegyikében több, a témát feldolgozó rendezvényre került sor az elmúlt 2 hónap során. Négy nyelven készül továbbá egy a befogadó európai munkaerő-piaci trendeket, eseményeket és a legjobb gyakorlatokat elemző kiadvány.

"A most befejeződő programot kifejezetten hasznosnak tartom, hiszen segít abban, hogy a vállalatok megismerjék azokat a legjobb gyakorlatokat, melyeket akár saját működésük során is alkalmazhatnak. A mi esetünkben például tanulságosak lehetnek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában elért sikerek. A Caritasszal együttműködve nyolcvan embernek adtunk munkát, és azt tapasztaltuk, hogy ezek az emberek néhány hét elteltével kimagaslóan el tudták végezni feladataikat. Ráadásul alapjaiban változott meg az életük azáltal, hogy ismét hasznos tagjaivá válhattak a társadalomnak" - hangsúlyozta Takács Balázs, az EPCOS Kft-nek, a TDK csoport tagjának ügyvezetője.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek