Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Az időseket aktivizálnák Gyulán

Program indul szeptember végén a gyulai időskorúak aktivizálására, társadalmi életbe integrálására európai uniós támogatás segítségével - tájékoztatta a város polgármestere kedden az MTI-t.

images

Görgényi Ernő (Fidesz) elmondta: a projekt hazai mintaprogramnak tekinthető; módszereiben és tartalmában a gyulaihoz hasonló program még nem valósult meg Magyarországon. A nyitórendezvényt 2012. szeptember 28-30-án tartják Gyulán.

Az önkormányzat Arad, Kovászna (Románia), Budrio (Olaszország), Ditzingen (Németország), Krumpendorf (Ausztria) és Wagrowiec (Lengyelország) testvérvárosokkal partnerségben pályázott az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális ügynöksége (EACEA) pénzügyi alapjára, és 144 ezer euró támogatást nyert el - közölte a polgármester. Hozzátette: a projekt témájában szorosan kapcsolódik az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás 2012-es európai évéhez.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, hogy Gyula szeretné sikeresen integrálni a még aktív időseket a város társadalmi életébe, jól hasznosítani a tudásukat és a tapasztalataikat. A projekt tapasztalataira építve az önkormányzat elkészít egy új, idősekről szóló tervezetet.

A polgármester kiemelte: a részt vevő városok szakemberei öt alkalommal konferencia keretében konzultálnak az idősek helyzetéről, a kidolgozott programok eredményeiről, és a legjobb gyakorlatokat Gyula beépíti a készülő programba. A konzultációsorozattal párhuzamosan kutatómunka kezdődik a városban, ennek keretében felmérik az időskorúak helyzetét, megkérdezik a véleményüket és az elképzeléseiket az időskori életről, és arról, hogyan és milyen területen szeretnének bekapcsolódni a helyi társadalmi életbe.

Gyulán minden negyedik állampolgár betöltötte a hatvanadik életévét és minden tizenkettedik elmúlt hetvenéves, a lakosságon belül az idősek aránya 25,7 százalék - tette hozzá Görgényi Ernő.

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter