Megjelent: 15 éve

Az innovatív cégek megduplázása a cél

Az üzleti és innovációs központok, mint hídképző szervezetek stratégiájának középpontjában az innovatív vállalkozások létrehozása, versenyképes működésük elősegítése áll. Magyarországon jelenleg a mintegy 700 ezer működő vállalkozás közül 600-700 az innovatív vállalkozások száma, ami arányait tekintve messze az EU átlag alatt marad.

Az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ, a Magyarországon 1994 óta működő hídképző szervezet fő célkitűzése, hogy jelentős mértékben növelje, megduplázza a magyar innovatív vállalkozások számát és gazdasági erejét.
A cél érdekében pályázta meg és nyerte el az INNOSTART az European Business Network (EBN) éves kongresszusának budapesti megszervezését, illetve kezdeményezte a négy magyarországi BIC minősítéssel rendelkező innovációs központ együttműködésének erősítése érdekében az Üzleti és Innovációs Központok Magyarországi Hálózatának létrehozását.


Külföldi példákból tanítanak2008. június 25-27-e között Budapesten kerül megrendezésre az EBN XVII. éves kongresszusa az INNOSTART szervezésében. Az EBN fogja össze azon szervezeteket, amelyek üzleti és innovációs központként (BIC minősítéssel) tevékenykednek az Európai Unió országaiban és kiemelkedő eredményeket ért el az európai innovatív vállalkozások számának és teljesítményének növelésében.

A kongresszus célja az új, tehetséges innovatív vállalkozások növekedésének elősegítése, a határokon átnyúló együttműködések erősítése, valamint a kelet-európai országokkal való szorosabb kapcsolat kialakítása.

A kongresszus keretében megrendezésre kerülő rendezvények lehetővé teszik a magyar résztvevők számára a nemzetközi kapcsolatok kiépítését, fejlesztését illetve az európai országokban bevált "legjobb gyakorlatok" megismerését. A kongresszus alkalmat ad arra is, hogy magyar kutatás-fejlesztés, innováció kiemelkedő képviselői beszámolhassanak a hazai innováció-politika célkitűzéseiről, eredményeiről.


Itthon is lesz BIC hálózatA hazai innovatív vállalkozások számának jelentős növelése, megduplázása, versenyképességük javítása, illetve az EBN kongresszus üzenetének megfelelően a "legjobb gyakorlatok" alkalmazása érdekében a BIC minősítéssel rendelkező hazai EBN tagok a Magyarországi BIC Hálózat létrehozásáról döntöttek.

A sajtókonferencia keretében aláírásra kerülő együttműködési megállapodásban a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az INNOSTART, a Székesfehérvári Vállalkozói Központ Közalapítvány, illetve a ValDeal Innovációs Zrt. azt tűzik ki célul, hogy tevékenységük és szolgáltatásaik összehangolásával hatékonyabban vegyenek részt a magyar vállalkozói szektor fejlesztésében, javítsák annak üzleti környezetét és innovációs kapacitását, különös tekintettel a mikro- és kisvállalkozásokra.
Automatikusan a hálózat tagja lehet, minden olyan hazai szervezet, mely rendelkezik uniós BIC minősítéssel.
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Kik félthetik munkájukat leginkább a chatbotok elterjedése miatt?

A dolgozók több mint fele szerint a marketing és PR osztályokon lehetne bevezetni a chatbotot, ám a szektor dolgozói közül csak kevesen félnek ettől. Teljes cikk

Március 31-ig igényelhető a bölcsődei támogatás

A támogatásra azok pályázhatnak, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek. Teljes cikk

Rétvári Bence elárulta, mikor és hogyan emelnék a pedagógusok bérét

Az államtitkár szerint három év alatt 75 százalékkal nőhetnek a pedagógusbérek. Teljes cikk