Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Az Országos Roma Önkormányzat az LMP-re mutogat

A tények nem, csak a botránykeltés és az arra alapuló politikai akció érdekli az LMP delegációját a roma foglalkoztatási szövetkezettel kapcsolatban - írta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába elnevezésű programjának projektirodája.

A projektiroda a LMP keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A párt két politikusa, Ikotity István országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, miután találkozott a program menedzsereivel, úgy nyilatkozott: továbbra sem világos számukra, hogy az ORÖ mire fordítja a Híd a munka világába programra kapott hárommilliárd forintot. Azt is kifogásolták, hogy nem jött létre ez alkalommal találkozó Farkas Flóriánnal, az ORÖ korábbi vezetőjével.

A projektiroda szerdán azt közölte, hogy a projekt munkatársai a találkozó keretében szerették volna részletesen és tényszerűen tájékoztatni Ikotity Istvánt a programról. Kiderült azonban, hogy a roma felzárkózás, a projekt, a foglalkoztatási szövetkezet nem, csak a politikai akció érdekli a párt embereit - fogalmaztak.

Hozzátették: a képviselő minden előzetes bejelentés nélkül hozta magával a találkozóra Hadházy Ákost, aki láthatóan egy "politikai show főszereplője akart lenni". Farkas Flóriánnal pedig azért nem jött létre személyes találkozó, mert korábban arról egyezett meg Ikotity Istvánnal, hogy nem ő, hanem a projekt vezetői adnak neki részletes tájékoztatást.

Ugyanakkor, az LMP-s politikusok nem kérdeztek a program előhaladásáról és az invitálás ellenére nem voltak kíváncsiak az általuk kifogásolt beszerzések során megvásárolt informatikai eszközökre, bútorokra. Csak az foglalkoztatta őket, hogy az épület bejáratánál meghirdetett sajtótájékoztatót le ne késsék - írta a projektiroda.

A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján egyértelművé vált, hogy az LMP pusztán politikai trambulinnak használja ezt a fontos társadalmi felzárkóztató programot - fogalmaztak.

Az "fény az alagút végén", hogy a sajtótájékoztatón Hadházy Ákos a foglalkoztatási szövetkezetek koncepcióját megfontolásra érdemesnek tartotta, ám a politikai haszonszerzés győzött a józan politizálás felett - olvasható a közleményben.

A Híd a munka világába projekt ugyanakkor továbbra is együttműködik mindazokkal, akik fontosnak tartják, hogy a tartósan munkanélküliek társadalmi integrációja a jövőben ne csak szólam, hanem valóság legyen - jelentették ki.

Hadházy Ákos először január 30-án beszélt arról, hogy az ÖRO "a semmire" költött el háromszázmillió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból. Említést tett csaknem 29 millió forintos autóbérlésekről, 31 millió forintos irodabútor-vásárlásról, valamint arról, hogy 31 millió forintot a toborzás módjának meghatározását célzó tanulmányokra fordított az önkormányzat. Eközben pedig egyetlen ember munkába állását sem segítették elő, ezért feljelentést tesz - mondta akkor az LMP-s politikus.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Kórházszövetség elnöke: a dolgozók egy részén csak most jön ki a fáradtság

Ficzere Andrea szerint kiemelten fontos az egészségügyi dolgozók pszichés támogatása. Teljes cikk

Hol várhatóak NAV-ellenőrzések a következő hetekben?

A NAV ellenőrei cukrászdákban, fagylaltozókban, zöldség- és gyümölcskereskedőknél is végeznek majd ellenőrzéseket a következő időszakban. Teljes cikk

Hiába az enyhítés, akár az edzőtermek 30 százaléka is csődbe mehet

A Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára szerint öt–tíz százalék között van azoknak a termeknek a száma, amelyek nem nyitottak ki... Teljes cikk