Bajnai: Segíts magadon, a kormány is megsegít"/>
Megjelent: 12 éve

Bajnai: Segíts magadon, a kormány is megsegít

Bajnai Gordon szerint a válságból való kilábalás érdekében a kormánytól és az Európai Uniótól kapott segítség mellett a vállalkozásoknak önmaguknak is tenniük kell azért, hogy túljussanak a nehéz időszakon.

A vállalkozások számíthatnak a kormányra - hangsúlyozta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerdán Kaposváron, egy vállalkozói fórumon. Segítségre, "mentőövre", a károk mérséklésére igen, arra azonban nem számíthatnak, hogy ezt a világméretű a válságot a kormány egyedül meg tudja oldani - fogalmazott.

Bajnai Gordon tételesen felsorolta a kormány által eddig tett, a vállalkozásokat segítő intézkedéseket, egyben jelezte, hogy az uniós forrásokat igénylő beruházások előkészítettségének köszönhetően a tavasszal számos nagy beruházás indulhat el. Úgy fogalmazott: "adhatunk mi bármennyi pénz direkt módon pályázatokon keresztül, próbálhatunk hiteleket adni, próbálhatunk piacot teremteni, hogyha nem rakjuk rendbe az ország lelkében és fejében azt, hogy nem fog ez az ország előrébb menni anélkül, hogy a vállalkozásokat nem helyezzük előtérbe."

A miniszter szerint Magyarországnak meg kellene végre értenie, hogy nem lehet mindig csak az újraelosztásra koncentrálni. Muszáj otthagyni valamennyi pénzt a vállalkozások zsebében, muszáj ösztönözi a munkát, mert a lakosság alig több mint a fele dolgozik - hangsúlyozta Bajnai Gordon. Megjegyezte: kevesebb mint kétmillió ember van, aki a magánszektorban dolgozik és adót is fizet, azaz "kétmillió ember viszi a hátán az országot".

"Ha ezen nem tudunk alapvetően változtatni, akkor Magyarország nem fog tudni kikerülni abból a fokozatos lecsúszásból, amibe az elmúlt tíz évben belekerült" - szögezte le Bajnai Gordon.

A miniszter azt mondta: Magyarországnak olyan programot kell készítenie, aminek eredményeként a növekedése a válság múltával az Európai Unió átlagát legalább két százalékkal meghaladó szintet ér el. El kell érni, tette hozzá, hogy a foglalkoztatottság 57 százalékos szintje legalább 65 százalék legyen. A miniszter az euró mielőbbi bevezetését is fontosnak nevezte, ám ehhez az is szükséges - mutatott rá -, hogy Magyarország versenyképes legyen a nemzetközi piacon.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk