Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 11 hónapja

Bezárják szakemberhiány miatt a Merényi Kórház pszichiátriáját

A Nyírő és a Dél-pest kórházak veszik át a Merényi még megmaradt dolgozóit, akik ugyan ne kapnak semmilyen információt arról, hogy mi vár árjuk, de azt kérik tőlük, ne kezdjenek tömeges felmondásba.

images

A Népszava értesülései szerint a tervek szerint a közeljövőben a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet veszi át a Dél-Pesti Centrum Kórházhoz tartozó Merényi pszichiátria betegeit, dolgozóit, szakemberhiányra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy az osztály dolgozói eddig csak informális tájékoztatást kaptak és arra kérték őket, hogy gondolják át döntésüket és ne meneküljenek pánikszerűen a kórházból.

Több dolgozó arról panaszkodik, hogy egyelőre semmilyen konkrét felvilágosítást nem kaptak a kórház vezetésétől, miközben azt hallják, december végén megszűnik az osztályuk. Azt korábban is tudni lehetett, hogy Dél-Pesti Centrum Kórház főigazgatója, Vályi Nagy István 2017 szeptemberében a személyi feltételek hiánya miatt maga kért engedélyt arra, hogy a pszichiátrián 64 ágyból 30-on szüneteltethesse a betegellátást. Egyébként úgy tudni, hogy a munkaerő megtartásaként az ügyeletet ellátóknak a béren kívül óránként plusz 2500 forintot fizettek. Az új helyen, a Nyírő Gyula kórházban nem fizetnek majd ennyit.

2015 nyarán az ombudsman határozottan azt kérte, zárják be a részleget, mert az alkalmatlan a betegellátásra. Az ombudsman jelentése szerint a zsúfolt osztályon a radiátorhoz kötözték ki a betegeket, beáztak a helyiségek, a mosdóból kifolyt szennyvíz több kórtermet elárasztott, orvossal alig találkoztak.

nepszava.hu

Follow hrportal_hu on Twitter