Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Borsodi térség: 40 millió a munkanélküliség leküzdésére

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik kistérsége, a Rakacai-tó melletti Meszes község és környéke összességében 40 millió forintot nyert fejlesztésre - közölte Hatvani Zoltán projektmenedzser szerdán.

Meszes község önkormányzata több más településsel és szervezetekkel közösen pályázatot nyújtott be az Országos Foglalkoztatási Alap (OFA) által meghirdetett "Kisfalu programra", a megnyert 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás Meszes község és közvetlen környezetének fejlesztését szolgálja - közölte Hatvani Zoltán.

A pénzből fedezik annak a modellnek a kidolgozását, amely a kisfalvak fejlesztésének megoldását célozza meg. Jut pénz a falu komplex fejlesztési tervére, elkészülhet a kistérség foglalkoztatási stratégiája és képzési terve, pályázatokat dolgozhatnak ki a források megszerzésére.

Hatvani Zoltán szerint lehetőség nyílik a foglalkoztatást elősegítő tanfolyamok megszervezésére is, a programnak köszönhetően pedig több tucatnyi munkanélküli juthat álláshoz. A projektmenedzser emlékeztetett arra, hogy a "Kisfalu programban" olyan 100-500 lakosú elmaradott kisfalvak pályázhattak, ahol a munkanélküliség több mint 1,75-szöröse az országos átlagnak. Országszerte 741 ilyen kisfalu van, amelyek közül hat vehet részt a mintaprogramban.

A megvalósítandó célokon túl a program igazi jelentősége a résztvevők összefogásában és a közös munkavégzésben rejlik. A térség társadalmi és gazdasági fejlődésében érintett szereplői konzorciumba tömörültek egy olyan program megvalósítására, ami javítja ezeknek a hátrányos helyzetű, elmaradott településeknek a helyzetét, és mintává válhat más hasonló települések számára is - közölte Hatvani Zoltán.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter